Axel Gruvaeus

Axel Gruvaeus

Axel är kampsportare sedan barnsben, skribent och redaktör på Fighter Magazine och MMA-Telegrafen

Alla medarbetare

Inlägg av Axel Gruvaeus

Nyhet

Fighterpodden Nedslag – Jon Jones & Coronaeffekten

Fighterpodden Nedslag – en serie korta nedslag i senaste nytt i kampsportsvärlden. Vad betyder Jon Jones nya tramp i klaveret, Khabib mot Fergusson – vad händer nu, hur kommer tävlingar och utövare egentligen drabbas av corona-krisen? Elin Bladh delar med sig av nyheter från förbundet och med för att prata behovet av sportjournalistik är Axel Gruvaeus från nystartade MMA-telegrafen. Programledare är Simon Kölle

Artikel

Från ung tiger till veteran – Cro Cop lägger handskarna på hyllan

Alla som följt en idrott under längre tid vet att tidens tand får tag i de stora idolerna förr eller senare. I fullkontaktsidrott kan det tyvärr ibland bli smärtsamt påtagligt. I en kamp om millimeter under bråkdelen av sekunder kan avtagande snabbhet och reaktionsförmåga vara avgörande. Proffsfightingens oförlåtande natur gör att det är sällan veteraner pensionerar sig på topp eller i vart fall med en ordentlig vinstsvit bakom sig.

Nyhet

Alexander Gustafsson dras in i Sahlin-skandalen

Mona Sahlin har länge öppet stöttat MMA i allmänhet och varit ett fan av Alexander Gustafsson i synnerhet. Den tidigare ledaren för socialdemokraterna har besökt flera UFC-galor där svensken matchat. Bland annat uppmärksammandes detta då hon för skattemedel förlängde sin vistelse i USA för att gå på UFC i Houston.

Artikel

Akira Corassani – Från Fighter till Coach

En dag är det dags för den sista matchen, och för Hamid ”Akira” Corassani slutade karriären på sämsta sätt. Här berättar han om de mörka dagarna efter den slutliga knocken i januari 2015, hur han tog reda på vem han var utanför buren, samt vad en XBox och hörnan har gemensamt.

Artikel

Kul i kampsport v. 34

Äntligen är det fredag igen! För att fira av veckan är dags för lite roliga händelser och anekdoter fritt associerade från kampsportsvärlden. För undertecknad är bland det roligaste när någon är oavsiktligt rolig, men det fortfarande går att skratta mer med den ofrivilliga underhållaren än åt. Där någonstans kommer vi hålla oss idag.