Nyhet

Fightersvepet Juli 2020

Fightersvepet är ett kort nyhetssvep över kampsporten med höjdpunkter från senaste månaden. Senaste månaden har särskilt varit bra veckor för MMA, som troget sin trygghetsföraktande historia rullat igång på allvar med proffsgalor både i Sverige och utomlands.

MMA är tillbaka i ”TV-rutan”. En konsekvens av att det är den drivande ”sports-entertainmentformen” just nu för amerikanska marknaden. I Sverige var Fight Club Rush ute först med en gala i början av juli, vilken nu följs av BRAVE CF under augusti. Sveriges mjukare restriktioner gör det lättare för arrangörer att ordna galor här än på många andra platser i Europa och världen. För kommande galor vill vi dock se obligatorisk testning, något som UFC varit föredömliga. Det vore föredömligt att göra lite mer än vad de svenska reglerna säger – särskilt då taktiken att testa, spåra och isolera verkar vara den mest framgångsrika för att minimera spridning av smitta.

Svensk MMA går 3-1 i UFC med två vinster från samma man: Khamzat Chimaev, bara att säga; hatten av! Två matcher inom tio dagar, träffad av totalt två slag! Vi är alla imponerande!

Panne Kianzad vinner över Bethe Correia med högre volym och träffsäkerhet. Alexander Gustavsson tyvärr utlåst av förre mästaren Fabricio Werdum i sin tungviktsdebut.

Jack Hermansson och Amir Albazi tar också vinster, men eftersom de främst tränar utomlands räknar jag inte in dem i resultatet ovan. Det gör oss inte mindre glada för deras skull!

Malin Hermasson vinner i Rumänien och är redan bokad för att ta sig an Elin Öberg nu i augusti!

Även Bilal Tipasev, Irman Smajic, Tobias Harila och flera andra fighters från Sverige tillbaka på Brave nu under augusti -kolla in hela matchkorten  för Brave CF:s galor här

Svenska Brottningsförbundet har publicerat ett första förslag på strategi mot 2025 finns att läsa här
Boxningsförbundet kommer med nya föreskrifter för tävling och tävling – vi kommer med andra ord nog få se boxning under hösten! Läs här!
Dessutom har den svenska modellen för boxning uppdaterats och finns att läsa här
Riksidrottsnämnden (RIN) har behandlat den överklagan av Taekwondoförbundets årsmöte vi tidigare rapporterat om, beslutet blev att överklagan avslås. 
Svenska Budo och Kampsportsförbundet kommer anordna tränarutbildningar under hösten. Datum hittar ni här 
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer