Nyhet

Fightersvepet: Juni 2020

Välkommen till Fightersvepet: en kort sammanställning och axplock av senaste nytt i Kampsportssverige senaste månaden!

Vi går mot sommar efter en mycket annorlunda vårtermin som kanske mer än någonsin utmanat den svenska kampsporten. På många klubbar har träningen startat upp så smått efter ändrade rekommendationer men på många platser i lite annorlunda form. Osäkerheterna är fortsatt stora

Hänt i kampsportsvärlden

Riksidrottsförbundet publicerade i dagarna en sammanställning över de stöd som kan sökas för föreningar som drabbats av den pågående krisen. Detta kan hittas här

Svenska Budo & Kampsportsförbundet har haft årsstämma som för första gången hölls på distans. Ordförande Fredrik Gundmark omvaldes, till styrelsen som helhet tillkom Sara Abouzeedan som suppleant och Patrik Asplund som ledamot. Protokoll från mötet publiceras på www.budokampsport.se

I förordet till verksamhetsberättelsen för 2019 ( kan läsas här ) ser Fredrik Gundmark tillbaka på 2019 som ett framgångsrikt idrottsår med stor medaljskörd. Något som på grund av pandemin han i skrivande stund inte kunde veta knappast kunde upprepas.

17:e juni publicerades nya riktlinjer för tävling som kan läsas här

Svenska MMA-förbundet har även de haft årsmöte och konstitutionaliserat styrelse där Jesper Gunnarsson omvaldes till ordförande och flera nya ledamöter har valts in.

Karateförbundet meddelar att distriktsmästerskap nu kan hållas med OS-klasser, som ett led att rikta sporten mot olympiskt deltagande. Läs mer här Förbundet anser vidare att nationella tävlingar inte ännu kan hållas med de restriktioner som kvarstår och påminner föreningar om deras ansvar för att hålla pandemin i schack.

Boxningsförbundets Sportchef Lars Myrberg presenterar på förbundets hemsida en programförklaring för svensk boxning med målet att skapa större bredd och säkrare idrott med bland annat satsningar på diplomboxningen och förebyggande arbete mot huvudskador. Läs mer här

Svenska Taekwondoförbundets årsstämma har av överklagats  organisationen har även tidigare fått sitt organisationsstöd från Riksidrottsförbundet indraget vilket föranlett en krisledning att tillsättas

Judoförbundets årliga fortbildning kommer i år ske på distans i samarbete med Högskolan Dalarna. Mer information finns på förbundets hemsida

På Gång:

Svensk Live-MMA är tillbaka med Västeråsbaserade Fight Club Rush i  ett publiklöst och streamat arrangemang!Ses för 149:- via FighterTV!

Dessutom har vi tre svenska fighters att heja fram i viktiga matcher under juli! Läs artikel om matcherna här!

Samt, Svenska Brottningsförbundet erbjuder en digital uppstartsträff för sina föreningar den 5/8

Har du något du vill ska synas här? Skicka in till  oss på  info@fightermag.se skriv “Kampsportsnytt”  i ämnesfältet

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer