Tomas Borgå

Tomas Borgå

Inom kampsporten sparkade Tomas sig igenom tio år av taekwondo innan det blev boxning och kickboxning och, därefter, en skön mjuklandning inom MMA:n. Att kramas på en matta är bland det vackraste han vet. På bilden syns även Tomas eviga följeslagare Bosse.

Alla medarbetare

Inlägg av Tomas Borgå

Intro till MMA

Det kostar mycket träning, svett och tårar för att få komma in i MMA:ns ultimata finrum. Ett fåtal svenskar vet, är eller har varit där. Och Alexander Gustafsson vet mest av alla eftersom han varit där, i buren, flera gånger om året och dessutom fightats om mästarbältet. Han är den största enskilda anledningen till att svensk MMA sprids som den gör – även i världen.

Krönika

Vidga ditt träningstänk

Samtidigt som det sjöngs luciasånger i morgontidig svensk TV så avslutade Conor McGregor Jose Aldo i ett av de mest efterlängtade UFC-eventen någonsin. På 13 sekunder, kortaste titelmatchen inom organisationen. Det var Aldos andra förlust i karriären. Den förra var i november 2005 – alltså för tio år sedan. Det är tre år innan Conor gjorde sin MMA-debut, under år 2008. Och faktum är att Conors kontrakt med stora starka UFC bara är knappt tre år gammalt.