Krönika

Predictions inför UFC 202

En av årets verkligt stora MMA-matcher närmar sig. Stjärnskottet från Irland mot ”I’m not surprised” från Stockton: Conor McGregor vs Nate Diaz. Skillnaden mellan killarna är stor men många spår att matchbilden kommer bli lik deras förra möte. Det tror inte jag.

Medan Conor McGregor sprintade genom viktklassen featherweight på rekordtid och samtidigt byggde sig ett (enormt) stort namn har den tyngre Nate Diaz harvat i ett decennium i UFC. Nate är för närvarande rankad fyra i lightweight, men har ändå aldrig varit i närheten av så mycket uppmärksamhet som han fick i matchen den 5 mars 2016 mot affischnamnet Conor. Och nu händer det igen.

Vid första mötet tar Diaz matchen med tio dagars varsel. Ingen trainingcamp, nyligen hemkommen från en semester. Samtidigt: Nate Diaz är alltid i form. McGregor, å andra sidan, hade levt enligt en strikt kostplan för att hålla vikten och, dessutom, vigt hela sin trainingcamp till Rafael Dos Anjos. Nu fick han växla upp – mer kött på tallriken och plötsligt en gänglig southpaw som oktagonkompis. Resultatet vet vi. Conor dominerade första ronden och kommer ut arrogant och oförsiktig i andra. Han blir träffad och skakad och kör ett taffligt och förvirrat nedtagningsförsök på en rutinerad markkille som Nate. Knappa halvminuten senare klappar han ut och en betydligt blodigare Nate Diaz höjer händerna på ett sätt som bara han kan.

I andra mötet är det många som tror på en liknande matchbild. Det gör inte jag. Jag tror att Conor, precis som han gjorde under rond ett vid deras första möte, kommer att dominera boxningen, rulla undan, kontra. Och jag tror att Conor kommer att träffa Diaz hårt redan i första ronden, som han dock överlever ronden för att istället gå ner i andra. Nate har ett fightrecord på 20-10, vilket inte är det bästa, men samtidigt har han mött och gått tiden ut mot stora namn som Benson Henderson och Rafael Dos Anjos. Han är inte lätt att knocka, absolut inte.

Men det är det som kommer hända natten till den 21 augusti, svensk tid.

Vad tror redaktionen?

Tomas Borgå: Conor R2, KO

Simon Kölle: Conor R1, TKO

Johan Halldin: Diaz R2, rear naked choke. ;-)

Elin Bladh: Diaz, R3, giljotin (eller via the Stockton slap…)

Axel Gruvaeus: Diaz via domslut (split decision). Tre jämna ronder och två sista med Diaz som klar vinnare. Perfekt set-up för en tredje match.

Peter Kjällkvist: Conor R3, TKO. Diaz lägger sig för en vänsterkrok och så får de sin trilogi.

Eric Johansson: Hjärtat säger Diaz sub R4. Hjärnan säger Conor TKO R3.

Liam Wandi: Diaz by….anything he wants really.

Marcus Lindbladh: Conor via TKO i slutet av rond 2.

Wahab Akman: Conor tar det i den andra TKO

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer