ArtikelNyhet

Intervju med Malik Sellam: ”Jag fick duktigt med stryk men älskade kicken och utmaningen”

Redan i tidig ålder började Malik Sellam med kampsport. När han var 13 år tränade han taekwondo, i kombination med lite andra sporter. Vid 18-års ålder bestämde han sig för att gå över till boxning.

Jag var rätt stor i käften och boxningstränaren från Skurups boxningsklubb sa åt mig om jag är man nog att backa upp mina ord så skulle jag komma ner till klubben och sparras med honom. Jag fick duktigt med stryk men älskade kicken och utmaningen.

ArtikelNyhet

Intervju med Joakim Hägg: ”Jag vet att det kommer att smälla på lördag”

27-årige Joakim Hägg fastnade för thaiboxningen för fyra år sedan. Innan dess tränade och tävlade han i MMA, och ville genom thaiboxningen förbättra sin stående fighting. Det gjorde han, och valde att inte gå tillbaka till MMA. Idag matchar han flitigt, och har ett record på 13-7. I februari vann han silver i thaiboxnings-SM efter en match mot Costantino Nanga.

Under lördagens GLORY 29 gör Göteborg Muay Thai:s Joakim Hägg sin GLORY-debut. Där möter han svenske Burim Rama – en fighter som han tidigare mött. Matchen går i -79 kg.

ArtikelNyhet

Intervju med Adel Ekvall Halila: ”Jag har ett starkt psyke, är anpassbar och älskar det jag gör”

Under alla hjärtans dag, förra året, befann jag mig i Borlänge för att för första gången bevittna Ringfight Borlänge. Under kvällen hade en fyramannaturnering ägt rum. De tävlande gav sitt allt i hopp om att nå finalen där WKN Scandinavian PRO K1 title stod på spel. I den första semifinalen segrade Abdou Karim Chorr, och i den andra segrade humoristiske Adel Ekvall Halila. Tidigare hade jag ropat, eller nästintill skrikit ”Heja Adel!”. Dock kände jag mig lite fånig när jag stod där ensam i hörnet och skrek. Han hörde ju mig trots allt inte.

ArtikelNyhet

Intervju med Meran Zangana: ”Jag vill fightas mot de bästa och bli den bästa”

I oktober förra året satt jag i publiken på Galaxen i Borlänge. Detta för att bevittna Ringfight Borlänge. Meran Zangana, var en av aktörerna denna afton. Efter sin match damp han ned på en stol bredvid mig, med benen utsträckta på stolen framför. Han började ta bort lindorna från sina händer, och tejpen for åt alla håll. Med ena örat hörde jag att han inte ville göra det i omklädningsrummet för att inte missa huvudmatchen.

ArtikelNyhet

GLORY 29 Köpenhamn: Matchkort

Det är nu 17 dagar kvar till den 29:e upplagan av GLORY. Glory, som startade sin turné med att arrangera en gala i Sverige, gästar grannlandet Danmark för första gången den 16 april. Spännande, kan man tycka. Det som är än mer spännande är de sju svenskar som är bokade för match under galan! För tillfället ser vi fler svenska fighters på matchkortet, än självaste hemmanationen. Perfekt läge för Sverige att börja synas mer i internationella sammanhang. Även en perfekt uppladdning inför VM i thaiboxning, som äger rum i Jönköping i maj.

Artikel

Videointervju med Sirwan Kakai: ”Det viktigaste är att jag tror på mig själv”

Sirwan Kakai (12-4) bor sedan ett par år tillbaka i USA där han tränar och tävlar för Miami-klubben American Top Team. Efter att ha gått match på bland annat The Zone FC, IRFA och Titan FC signade han med UFC där han tackade ja till en match på kort varsel. UFC-karriären gick inte som väntat, och varade i två matcher. Sedan gick Kakai vidare till Bellator för nya möjligheter.

 

ArtikelNyhet

Muay Thai Arena 7 – Matchkort

Muay Thai Arena 7 är ett av helgens två svenska kampsportsevent. Efter ett par ändringar med inställda matcher kan vi nu presentera kvällens (26 mars) fullständiga matchkort som inkluderar nio matcher. Många av de tävlande är välkända namn från årets Svenska Mästerskap i thaiboxning. Joakim Hägg, som också går match ikväll, är numera även klar för GLORY 29 som säger rum i Danmark den 16 april.

Nyhet

Halmstad-fighter klar för GLORY 29

Tre är den gyllene siffran. Tre är antalet svenska fighters som är klara för den 29:e upplagan av GLORY som kommer att äga rum i Köpenhamn den 16 april.

Först Alex Harris som återupptar sin thaiboxningskarriär och möter Jonathan Oliveira. Sedan Abdou Karim Chorr som möter Rhassan Muhareb, och nu Adel Ekvall Halila.