ArtikelNyhet

Intervju med Adel Ekvall Halila: ”Jag har ett starkt psyke, är anpassbar och älskar det jag gör”

Under alla hjärtans dag, förra året, befann jag mig i Borlänge för att för första gången bevittna Ringfight Borlänge. Under kvällen hade en fyramannaturnering ägt rum. De tävlande gav sitt allt i hopp om att nå finalen där WKN Scandinavian PRO K1 title stod på spel. I den första semifinalen segrade Abdou Karim Chorr, och i den andra segrade humoristiske Adel Ekvall Halila. Tidigare hade jag ropat, eller nästintill skrikit ”Heja Adel!”. Dock kände jag mig lite fånig när jag stod där ensam i hörnet och skrek. Han hörde ju mig trots allt inte.

Drygt ett år senare, i en idrottshall i Varberg (SM i thaiboxning 2016), viftar en filur i mitt ansikte och försvinner. Jag skymta trycket på hans rygg innan han svänger ut i korridoren: ”Halmstad Muay Thai”. En stund senare fick jag syn på honom. Vinkade och begav jag mig ner till tävlingsgolvet där han satt jämte Sanny Dahlbeck. Efter lite småprat avslutade Halila pratstund med: ”Jag vill tävla inom de större organisationerna”, och reste sig sedan upp för att coacha.

Det han vill – Det ska han få. Efter tio års träning, och ett record på 45-10, är datumet för GLORY-debuten nära. På lördag, under GLORY 29, närmare bestämt. Där kommer Adel Ekvall Halila att ställas mot Waldemar Weibe i en lättviktsmatch.

Fightermag.se har intervjuat Adel Ekvall Halila om hans tankar kring matchen och framtiden:

När och varför började du med thaiboxning?

Började träna för 10 år sedan detta året som komplement till fotboll, men föll pladask för thaiboxningen och ägnade allt åt thaiboxningen efter två år.

Du går match under helgens GLORY 29 där du möter Waldemar Weibe. Hur har uppladdningen varit?

Uppladdningen har tack vare mina tränare och klubbkamrater på många sätt varit exceptionell.

Vad vet du om din motståndare?

Jag vet inte mycket om min motståndare sedan innan men med hjälp av tränarna har vi arbetat fram en taktik utefter filmer på Youtube – En taktik som vi tror kommer fungera.

Hur känns det för dig att få möjlighet att tävla i GLORY?

Känslan kring denna chans jag fått är extremt positiv, för mig själv men också för klubben. Jag är extremt ärad och stolt över att vara spetsen på lansen som min familj och klubb drömmer och kämpar för.

Vilken del av trainingcamp tycker du är jobbigast?

Allt i ett hårt trainingcamp som är jobbigt och tufft är relativt när ”Glory” står på spel ;)

Dina styrkor i ringen?

Mina styrkor tror jag i ringen är att jag har ett starkt psyke, är anpassbar och älskar det jag gör.

adel abdou 2

Hur tror du att svensk kampsport påverkas av att det är åtta svenska fighters på matchkortet?

Jag tror att åtta svenskar av toppkaliber på kortet kommer öppna ögon. Jag tror att det framförallt kan öppna dörrar för många svenskar i proffshyllan, runt om i världen.

Har du någon drömmotståndare, i så fall vem?

Jag har för många drömmotståndare för att bli den jag vill bli. Däremot har jag utvecklats och krigat med en kille mer än någon annan. Tar jag och Abdou Karim Chorr oss båda upp i ranking och når våra drömmar hade en tredje match säkert bjudit på underhållning.

Lycka till !

 

Foto: Uffe Brännström/Ringfight

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer