Nyhet

Anna Laurell boxas om en OS-plats

Just nu pågår de europeiska OS-kvalen i boxning i Samsun, Turkiet. Anna Laurell (D, 75 kg) ingick i Sveriges OS-kvaltrupp tillsammans med Helena Envall (D, 51 kg), Agnes Alexiusson (D, 60 kg), Oliver Flodin (H, 69 kg), Leon Chartoi (H, 75 kg) och Gabriel Richards (H, 91 kg).

Inledningsvis ställdes Anna Laurell mot polskan Lidia Fidura. Den kvalmatchen slutade i vinst för Laurell med domarsiffrorna 3-0. Med denna vinst i ryggen väntade kvartsfinalen mot fransyskan Erika Guerrier. Denna match var desto jämnare, men svenskan segrade med domarsifforna 2-1.

Efter dessa domarsiffror är Anna Laurell nu klar inför fredagens semifinal. Där kommer hon att ställas mot ungerskan Petra Szatmari. En vinst i semifinalen innebär inte bara final. Vinnaren får även en plats i OS som äger rum i Rio 5-21 augusti.

Vid förlust finns ett annat kvaltillfälle för damerna – VM i Astana den 16-28 maj.

 

 

Foto: Sydsvenskan

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer