ArtikelNyhet

Intervju med Malik Sellam: ”Jag fick duktigt med stryk men älskade kicken och utmaningen”

Redan i tidig ålder började Malik Sellam med kampsport. När han var 13 år tränade han taekwondo, i kombination med lite andra sporter. Vid 18-års ålder bestämde han sig för att gå över till boxning.

Jag var rätt stor i käften och boxningstränaren från Skurups boxningsklubb sa åt mig om jag är man nog att backa upp mina ord så skulle jag komma ner till klubben och sparras med honom. Jag fick duktigt med stryk men älskade kicken och utmaningen.

 

Nu tävlar Malik Sellam för Malmö Boxing Academy, och har hunnit med 46 matcher. Endast tio av dessa har gått förlorade. 29-årigen har tre titlar, alla i 75 kg (ISKA, WAKO och WKN).

På lördag väntar hans GLORY-debut. Där ställs han mot hemmafightern Kim Jensen. Fightermag.se har intervjuat Malik Sellam om matchen, och framtiden:

Du går match under helgens GLORY 29. Hur har uppladdningen varit?

Uppladdningen har varit bra. Jag fick reda på matchen rätt tajt inpå, men har tränat hårt sedan min förra match i November och varit redo för en ny fight.

Vad vet du om Kim Jensen, din motståndare?

Han är lite längre än mig då jag går i en lite högre viktklass än vad jag brukar. Ska va en stark fighter som går mycket på kraft.

Hur känns det för dig att få möjlighet till att gå match på GLORY?

Denna möjlighet är som en dröm som går i uppfyllelse. Det är detta man längtat till – att få gå match i den största organisationen inom K1. Från att ha kollat biljetter för att gå och titta på eventet till att få fightas där.

Vilken del av trainingcamp tycker du är jobbigast?

Det jobbigaste med trainingcamp är att avstå från festligheter, all god mat man måste avstå på grund av deffen. Tidiga morgnar för morgonträningen hade jag gärna sluppit också.

Dina styrkor i ringen är…

…nog hjärtat och viljan. Känner mig även trygg i min boxning.

Hur påverkas svensk kampsport av GLORY 29 tror du?

Detta är absolut en bra skjuts för svensk kampsport att synas internationellt. Nu hoppas jag på att samtliga svenskar gör kanonmatcher och vinner sina fighter.

Vad är din kortsiktiga ambition, för året 2016, samt långsiktiga?

Min kortsiktiga ambition är att vinna matchen på lördag och göra en underhållande fight. Långsiktigt så är det att få fler stora matcher. Gärna inom GLORY om nu allt går rätt till inom organisationen.

Har du någon drömmotståndare, i så fall vem?

Drömmotståndare är väl att möta de bästa och mätas med dem. Hade gärna fått velat ta revansch mot motståndarna som jag förlorat mot.

Någonting mer att tillägga?

Detta ska bli sjukt kul och jag hoppas att jag kommer kunna bjuda på show.

Lycka till !

 

Foto: André Ung

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer