ArtikelNyhet

Intervju med Joakim Hägg: ”Jag vet att det kommer att smälla på lördag”

27-årige Joakim Hägg fastnade för thaiboxningen för fyra år sedan. Innan dess tränade och tävlade han i MMA, och ville genom thaiboxningen förbättra sin stående fighting. Det gjorde han, och valde att inte gå tillbaka till MMA. Idag matchar han flitigt, och har ett record på 13-7. I februari vann han silver i thaiboxnings-SM efter en match mot Costantino Nanga.

Under lördagens GLORY 29 gör Göteborg Muay Thai:s Joakim Hägg sin GLORY-debut. Där möter han svenske Burim Rama – en fighter som han tidigare mött. Matchen går i -79 kg.

Fightermag.se har intervjuat Joakim Hägg om matchen, och framtiden:

 

-Du går match under helgens GLORY 29, där du möter svenske Burim Rama. Hur har uppladdningen varit?

Uppladdningen för Glory har varit bra! Jag har haft fullt upp med tävlingar nu under våren så allt har bara flutit på som det ska.

-Vad vet du om din motståndare?

Burim är en tuff och väldigt erfaren kille! Vi möttes faktiskt under Battle of Lund 7 som gick i november, så det var inte särskilt längesedan. Den matchen var tuff och jämn och jag lyckades vinna på poäng. Jag vet att det kommer att smälla på lördag. Burim slår och sparkar hårt och har fina kombinationer, så jag är inställd på att det blir ett krig där den som vill det mest går hem med segern!

– Hur känns det för dig att få denna chans?

Det känns fantastiskt kul att få chansen på denna nivån! Det är detta man jobbar för varje dag på klubben och detta är ett stort steg i rätt riktning, och samtidigt ett kvitto på att man gör något rätt.

hägg sm final
-Vilken del av trainingcamp tycker du är jobbigast?

Jag är inte en av dom som riktigt jobbar med trainingcamps inför match. Jag tränar alltid hårt och under tävlingssäsongen så är jag oftast matchklar, om jag inte är skadad. Det är ofta avhopp, även på större galor, pga skador och då kan man få chansen att ta en bra match på kort varsel och därmed få en möjlighet att klättra lite på karriärstegen.

Om jag måste välja något så blir det matchdieten sista veckan. Jag skulle mer säga att det är tråkigt än jobbigt dock. Jag är en riktig gottegris så att avstå godsaker är lite tråkigt, men helt klart värt det!

-Dina styrkor i ringen?

Mina främsta styrkor i ringen skulle jag säga är mitt driv framåt och min kondition. Sen är jag ganska bra på att lyssna på min hörna vilket är viktigt!

-Det är nu åtta svenskar med på matchkortet. Tror du att detta påverkar svensk kampsport? Hur?

Det är kul att det är så många svenskar! Förhoppningsvis får många av oss nya kontrakt och möjligheter att fortsätta fightas för Glory! Jag tror att om fler svenskar får fightas på högsta nivån så hjälper det sporten att växa ännu mer i Sverige.

-Hur ser målsättningen ut framöver?

Jag har inga jättetydliga mål utan ser resan lite som målet. Jag vill givetvis fightas på stora galor runt om i världen och vinna titlar, som alla andra som håller på med den här sporten. För mig är det dock viktigt att jag har kul och njuter under tiden, annars kommer jag inte att kunna hitta den motivation som krävs för att lägga all den tid och energi som man måste göra för att lyckas i den här sporten.

Joakim Hägg vill slutligen…

…tacka alla som stöttar, hejar på och hjälper mig. Väljer att inte nämna någon,då jag inte vill glömma någon, men ni vet vilka ni är! Folk på klubben, tränare, klubbkamrater, familj osv, ni är bäst!

Lycka till!

 

Foto: Emil Svensson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer