ArtikelNyhet

Axling försvarade sitt VM-guld, silver för Björnestrand, Strandberg och Mamic

Patricia Axling är alltjämt världsmästare i thaiboxning i -57-kilosklassen. Hon besegrade enkelt amerikanskan Erin Jimenez i Minsk för en liten stund sedan. Axling vann alla tre ronderna. Det blev inget mer guld i VM i thaiboxning idag. Erica Björnestrand, Anna Strandberg och Angela Mamic förlorade sina finalmatcher. Närmast ett ytterligare guld var Angela Mamic som förlorade sin final mot Anna Tarasova med 2-1 i ronder.

Senaste nytt från VM i Minsk: Ny vändning tog Axling till ny VM-final

Patricia Axling är på nytt framme i VM-final i thaiboxning. Detta efter att hon i dagens semifinal upprepat historien från kvartsfinalen igår – förlorade första ronden, men vann de två kommande. Axling besegrade, precis i som VM-kvartsfinalen i fjol, thailändskan Wihantamma Rachadaphon i semifinalen.

Svenska truppen till VM i thaiboxning spikad: ”En av världens främsta nationer på damsidan”

Den 3-13 i Minsk i maj är det dags för det svenska thaiboxningslandslaget att försöka upprepa fjolårets succé-VM i Jönköping, som slutade med elva medaljer varav fyra guld. Med i förbundskaptenerna Pelle Bånghälls och Joakim Karlssons trupp till Vitryssland återfinns tre av de fyra regerande världsmästarna.

Nyhet

Preliminär VM-trupp i thaiboxning klar

När SM avgjordes i Haninge i helgen fanns de båda förbundskaptenerna Pelle Bånghäll och Joakim Karlsson på plats i Torvalla Sporthall för att kika på de tävlande. Och nu är en preliminär trupp till VM i Minsk i maj uttagen.

Nyhet

Thaiboxnings-SM 2017: Våra svenska mästare

Vilket mästerskap vi har fått uppleva från Torvalla Sporthall, Haninge! Både den yngre och äldre generationen skiner verkligen. Det har bjudits på högklassig thaiboxning i ett väl arrangerat svenskt mästerskap.

Här är våra svenska mästare i thaiboxning år 2017!

Svensk Kampsport är fantastisk: Genomgång av medaljerna 2016

Under 2016 vann idrottare knutna till Svenska Budo & Kampsportsförbundet sammanlagt 89 medaljer. Av dessa var 34 guld!!!

Nyhet

Simon Ogolla vann första herrguldet i thaiboxning på 2000-talet

Sverige har äntligen fått en Europamästare i thaiboxning på herrsidan. Simon Ogolla, 36, vann tungviktsklassen +91kg i EM i Split, det första A-klassguldet på herrsidan på 2000-talet.