ArtikelNyhet

Axling försvarade sitt VM-guld, silver för Björnestrand, Strandberg och Mamic

Patricia Axling är alltjämt världsmästare i thaiboxning i -57-kilosklassen. Hon besegrade enkelt amerikanskan Erin Jimenez i Minsk för en liten stund sedan. Axling vann alla tre ronderna. Det blev inget mer guld i VM i thaiboxning idag. Erica Björnestrand, Anna Strandberg och Angela Mamic förlorade sina finalmatcher. Närmast ett ytterligare guld var Angela Mamic som förlorade sin final mot Anna Tarasova med 2-1 i ronder.

Den första ronden var också matchens jämnaste. Då orkade Jimenez hänga med hyggligt i clinchen, men så fort matchen släpptes ut på distans var Patricia Axling obeveklig i sin boxning.
– Jag märkte direkt att hon var lite avvaktande och hon kändes lite nervös. Jag hade bra koll på henne under hela matchen egentligen.

I den andra ronden luckrades matchbilden upp något, och det var endast till Patricias fördel.
– Jag sparkade mer och inledde ronden med en vänsterspark. Hon förväntade sig nog boxning, så jag märkte att sparken tog bra.

Tredje ronden bevakade svenskan sin ledning men var ändå den som var mest offensiv. Jimenez förmådde aldrig riktigt mäkta med en slutforcering och guldet, Axlings andra raka VM-guld, var aldrig hotat.
– Det är faktiskt helt otroligt himla skönt. Jag märkte av en annan sorts press i år, framför allt på SM. Jag ville verkligen inte bli en one-hit-wonder, och nu har jag bevisat att jag kan vinna också som regerande mästare.

Erica Björnestrand hittade aldrig riktigt rytmen i -63,5-kilosfinalen mot den svåra ryskan Svetlana Vinnikova. Den sistnämnde visade klass och vann samtliga tre ronder.

Anna Strandberg, i fjol världsmästare i -71kg, lyckades inte upprepa den bedriften i den nya viktklassen -67kg. Strandberg kämpade och slet tappert, men Behiye Tacyizdiz från Turkiet vann de tre ronderna.

Angela Mamic förlorade också de inledande ronderna i -71-kilosfinalen mot ryskan Anna Tarasova, men gav aldrig slaget förlorat och forcerade starkt i den sista ronden, som hon vann. Men för guld hade det krävts ett avslut.

I herrarnas B-klassfinal förlorade Wasim Elkassem.

Text och foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer