ArtikelNyhet

Svenska truppen till VM i thaiboxning spikad: ”En av världens främsta nationer på damsidan”

Den 3-13 i Minsk i maj är det dags för det svenska thaiboxningslandslaget att försöka upprepa fjolårets succé-VM i Jönköping, som slutade med elva medaljer varav fyra guld. Med i förbundskaptenerna Pelle Bånghälls och Joakim Karlssons trupp till Vitryssland återfinns tre av de fyra regerande världsmästarna.

Sverige hade ett fantastiskt thaiboxningsår 2016 med VM på hemmaplan i Jönköping som absolut klimax. Där bärgades det hem tio medaljer, fyra guld, ett silver och fem brons. Under höstens EM i Split vanns det tolv nya medaljer, varav fyra guld.

”Lärorikt och utvecklande”
En av thaiboxningens allra största namn inför VM i Minsk är Patricia Axling, som vann både VM och EM ifjol.
– 2016 var lärorikt och utvecklande ur många hänseenden och jag känner mig motiverad inför årets stundande erfarenheter.
– Inför VM i Minsk går jag in med en annan typ av trygghet som delvis kommer med rutinen och tilliten till mina coacher och vårt upplägg. Jag och mina tränare, Hans Edström och Lex, är överens om vad som fungerar, vilka styrkor jag ska bibehålla, vilka svagheter jag ska jobba på och framförallt vilket träningsupplägg jag kommer ha fram till maj.

Även Sofia Olofsson, som tog VM-guldmedalj i -54-kilosklassen i Jönköping förra året och som dessutom tog två tunga proffstitlar i fjol, finns med i truppen och liksom Anna Strandberg, som vann VM-guldet i -71-kg under fjolåret.
Däremot saknas VM- och EM-guldmedaljören från i fjol i -67-kilosklassen Bea Malecki som tackat nej till landslagsplats och VM.

Här är truppen i sin helhet.

Damer
Camilla Danielsson, -45kg
Sandra Godvik, -48kg
Josefine Lindgren Knutsson, -51kg
Sofia Olofsson, -54kg
Patricia Axling, -57kg
Isa Tidblad Keskikangas, -60kg
Erica Björnestrand, -63,5kg
Anna Strandberg, -71kg
Angela Mamic, -75kg

Herrar A-klass
Giang Hoang, -51kg
Giang Hoang, Filip Waldt, -60kg
Nasim Kazem, -63,5kg
Giang Hoang, Filip Waldt, Nasim Kazem, Mattias Jonsson, -67kg
Abdalla Habib, -71kg
Constantin Nanga, -75kg
Johan Andersson, -81kg
Andreas Gardasevic, -86k
Simon Ogolla, +91kg

Herrar B-klass
Tolga Anatasov, -60kg
Gabriel Tutak, -63,5kg
Idriss Chab, -67kg
Nils Olsson, -71kg
Wasim Elkassem, -91kg

Förbundskapten Pelle Bånghäll om truppen:
– Vi är en av världens främsta nationer på damsidan, kanske rent av den allra bästa. Vi har ett superstarkt landslag där. På herrsidan finns det också flera spännande thaiboxare som gjorde fina avtryck under SM. Och sedan är det glädjande att vi kan bygga för framtiden i och med ett gäng i B-klass också.

Text och foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer