Nyhet

De svenska boxarna nu redo för stor proffsboxningsgala i Malmö. Klara Svensson sluter upp!

De fyra svenska matchboxarna Patricia Berghult, Simon Henriksson, Sven Fornling och Adrian Granat anländer till Malmö till helgen för att spendera veckan innan match i sin hemstad.

Först ut på matchkortet är supertalangen Patricia Berghult, 5-0,1 KO, som enligt färska rykten kommer att ha Klara Svensson som så kallad extrasekond. Berghult möter den stentuffa, rutinerade polacken Karina Kopinska, 8-15-13, 3 KOs.

– Jag är i väldigt bra form och det blir kul att ha Klara som extrasekond. Klara och jag har tränat länge ihop och hon förstår verkligen min boxning, berättar Berghult.

Andre boxare ut är Simon Henriksson, 4-1, 1 KO, som tränas av den levande legenden och den före detta WBO-världsmästaren Armand Krajnc. Henriksson möter polacken Mateusz Krajewski, 3-1-0, 2 KOs.

– Jag har tränat stenhårt för detta. Jag är redo. Att boxas i Malmö på Baltiskan kommer att bli fantastiskt. Det kommer väldigt många fans och vänner för att titta, förklarar Henriksson.

– Simon är i grym form. Hans utveckling följer en väldigt fin kurva. Vi tar hem det här, konstaterar Krajnc.

Matcherna 3-8 består av internationell högklassig boxning med namn som olympiern Ali Eren Demirezen, Junior Maximus och Yevgeni Makhteienko.

I den näst sista matchen möter Sven Fornling, 11-1, 6 KOs, tysken Arijan Sherifi, 13-0, 7 KOs om IBF-baltictiteln.

– Att min match blivit en titelmatch gläder mig såklart. Sveriges europamästare Anthony Yigit vann IBF-baltictiteln två år innan han blev europamästare och ja, det känns som en rimlig tidplan för mig. Jag är fokuserad. Mitt trainingcamp har flutit på bra. Jag är redo för mitt livs största match inför hemmapubliken, säger Fornling.

Så till galans huvudmatch – den internationella storfighten – mellan Adrian ”Gäddan” Granat, 14-0, 13 KOs mot Alexander Dimitrenko, 38-3, 24 KOs. Adrian Granat kommer vid en eventuell seger ta steget in i den yttersta världseliten (i praktiken topp 15-rankad av WBC, WBA, WBO och IBF).

– Jag vill inte se förbi Dimitrenko i detta skede. Han anses ofta vara en gatekeeper för topp 15. Jag ser framför mig en match där båda boxarna kommer att försöka dominera med vänstern i inledningsronderna. Därefter, förmodligen i ronderna 5-10, kommer det som man kallar ”serious exchange of leather”. Dimitrenko kommer få problem i dessa ronderna, säger Granat och fortsätter:

– Vinner jag över Dimitrenko ser jag ingen som kan stoppa mig. Redan då är jag beredd att möta Anthony Joshua (IBF-champ), Deontay Wilder (WBC-champ) eller Joseph Parker (WBO-champ). Ingen har för närvarande WBA-bältet så det kan jag också roffa åt mig. Jag kommer för att ta det som är mitt. Om inte någon av världsmästarna vill möta mig kommer jag gå efter någon i topp 15. Jag har redan börjat höra mitt namn ropas av några i USA och England – rättare sagt Jarell Miller och Lucas Browne – men som sagt. En sak i taget. Nu står Dimitrenko på tur.

Galan sänds live på Viaplay Fighting.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer