Nyhet

Angela Mamic fullbordade succén – klar för final

Angela Mamic tråcklade sig också vidare till VM-final i thaiboxning i Minsk på torsdag. Det genom att, precis som de övriga svenska segrarna, förlora den inledande ronden för att vända till seger.

Mamic fick det inte att stämma under den första akten av semifinalen mot Andreja Ivas från Kroatien. Tajmingen och kombinationsförsöken satt inte riktigt där de skulle.

I den andra ronden kom Mamic ut med nyvunnen energi och tog över matchen. I den tredje ronden tvingades kroatiskan till dubbla räkningar och det var egentligen aldrig något snack om saken.
– Jag hade lite svårt med hennes stil inledningsvis. Hon hade bakgrund inom taekwondo och distansen var annorlunda. I den andra ronden kom jag in på ett helt annat sätt och redan när hon fick första räkningen blev det ett kvitto på att jag gjorde rätt saker, så det var bara att fortsätta. Det var en ganska skön seger i en konstig match.

Angela Mamic var framme i VM-final redan i fjol. Då blev det förlust.
– Nu är jag mycket mer förberedd, har skaffat mig mer rutin. Jag har en mycket bättre guldchans i år, känner jag själv. Det är självklart at jag går för guldet nu.

Mamic gjorde därmed Patricia Axling, Anna Strandberg och Erica Björnestrand sällskap till torsdagens finalpass. Även Filiph Waldt, Abdallah Habib och Simon Ogolla är klara för semifinaler.

Text och foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer