Senaste nytt från VM i Minsk: Ny vändning tog Axling till ny VM-final

Patricia Axling är på nytt framme i VM-final i thaiboxning. Detta efter att hon i dagens semifinal upprepat historien från kvartsfinalen igår – förlorade första ronden, men vann de två kommande. Axling besegrade, precis i som VM-kvartsfinalen i fjol, thailändskan Wihantamma Rachadaphon i semifinalen.

Det var en match som hade det mesta, semifinalen i damernas -57kg mellan Patricia Axling och thailändskan Wihantamma Rachadaphon. Och dessutom med stor dramaturgi. Patricia Axling förlorade, precis som i gårdagens kvartsfinal, den första ronden.
– Det var en väldigt frustrerande match. Hon ville sparka och sedan ville hon hålla och låsa. Jag blev lite irriterad, samtidigt måste man säga att hon hade gjort sin läxa från i fjol, säger Axling till budokampsport.se.

Men i den andra ronden kom Axling igång och matchbilden tippade helt över till svenskans fördel. Och den tredje ronden var också med Axling tydligt i förarsätet.
– Jag fick tillslut lite utrymme i matchen, träffade henne hårt och jag kände i andra ronden att hon blev lite snurrig ett par gånger.

Med det är Patricia Axling klar för sin andra raka VM-final.
– Så jävla skönt. Jag kom hit som regerande världsmästare, har fått väga in mig fem gånger på tre dagar och gått tre matcher i rad. Att också komma som en av favoriterna och sedan ta sig till final, det känns faktiskt otroligt bra just nu.

Det blev emellertid förlust för talangen Josefin Lindgren Knutsson som tvingades till att kasta in handduken mellan den andra och tredje ronden i sin semifinal mot ryskan Valeriya Drozdova i -54-kilosklassen.

Lite senare är det dags för fler svenskar i semifinal: Angela Mamic i -71kg, Erica Björnestrand i -63,5kg och Anna Strandberg i -67kg.

Text och foto via Budokampsport.se.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer