ArtikelNyhet

Intervju med Meran Zangana: ”Jag vill fightas mot de bästa och bli den bästa”

I oktober förra året satt jag i publiken på Galaxen i Borlänge. Detta för att bevittna Ringfight Borlänge. Meran Zangana, var en av aktörerna denna afton. Efter sin match damp han ned på en stol bredvid mig, med benen utsträckta på stolen framför. Han började ta bort lindorna från sina händer, och tejpen for åt alla håll. Med ena örat hörde jag att han inte ville göra det i omklädningsrummet för att inte missa huvudmatchen.

Ett par månader senare, i februari. Satt jag återigen i publiken. Denna gång för att bevittna SM i thaiboxning. Dagen innan hade 30-årige Meran Zangana avslutat Keiwan Adibi i kvalmatchen, och nu var det dags för final. Patrik Lyzell väntade i den andra ringhörnan, och när Zangana slog sitt första slag hördes ett högt duns följt av eko i hela hallen. Han slår hårt. Väldigt hårt. Stumma, tunga slag, i kombination med ett taktiskt tänkande gjorde honom till segrare årets SM-final. Nu har han 54 matcher på sitt record. 14 av hans 42 vinster har kommit via knockout. Och meriterna, de är många. Låt oss rada upp dem:

2010: Scandinavia Big Four Tournament Champion

2011: Rumble Of The Kings K-1 Champion

2012: Rumble Of The Kings K-1 Champion

2013: Swedish Kickboxing Champion

2013: Allstyle Open Pro 4-Man Tournament Champion

2014: Bitcoin Fighting Championship 8-man Tournament Champion

2015: Swedish WKN Pro Title Champion 76,2 kg

2015: Scandinavian WKN Pro Title Champion 76,2 kg

2016: Swedish Muay Thai Champion 81 kg

Här näst väntar GLORY-debuten mot Jonathan Oliveira. Detta under GLORY 29 som äger rum i helgen. Matchen, som går i -77 kg, togs med kort varsel av Zangana efter att Alex Harris tvingats avstå matchen.

Fightermag.se har intervjuat Meran Zangana om helgens match, och framtiden:

-När och varför började du med thaiboxning?

Jag började efter att en vän tjatade på mig att han ville börja träna thaiboxning. Men han ville inte börja själv så han tjatade till mig och följa med. Körde mitt första pass och blev helt såld. Detta var år 2006.

-Du går match i helgens GLORY 29, hur har uppladdningen varit?

Uppladdningen har varit mycket intensiv då jag fick matchen på kort varsel. Men min tränare Sargon Gergeo vet som vanligt hur vi ska anpassa träningen.

-Vilken del av trainingcamp tycker du är jobbigast?

Det jobbigaste måste nog vara bantningen. Då det var som sagt på kort varsel.

-Vad vet du om din motståndare?

Jag har kollat upp honom tillsammans med min tränare Sargon Gergeo som har anpassat mittshållningen efter hans stil. Han gillar panna mot panna och har tight guard och kan ta en hård smäll.

meran.jpg

– Vilka är dina styrkor i ringen?

Min styrka måste vara min teknik och aviga stil och självklart min vänster som många åkt ner på. Jag gillar och blanda lite av allt och sedan hitta vad som funkar.

-Det är nu åtta svenskar med på matchkortet. Tror du att detta påverkar svensk kampsport? Hur?

Jag hoppas att det påverkar till det positiva. Vi svenskar är duktiga inom kampsport. Nu har jag och de andra chansen att visa oss på GLORY, som idag anses som den största organisationen inom stående fighting.

-Vad är din kortsiktiga ambition, för året 2016, samt långsiktiga?

Efter denna fight är det VM på hemmaplan i slutet av maj. Sedan hoppas jag på några proffsfighter utöver EM i oktober. Så det är full rulle som vanligt.

Jag vill fightas mot de bästa och bli den bästa. GLORY är en bra plattform där jag kan sticka ut i världen. I min viktklass har Nieky Holzken bältet, så det vore ju kul att möta honom i framtiden. I slutändan är jag en fighter och ställer upp mot alla som utmanar mig.

Slutligen vill Meran Zangana säga…

Det är viktigt för mig att nämna att min coach Sargon Gergeo som lägger minst dubbelt så mycket timmar på mig och de andra på Sweden Top Team förtjänar all cred. Utan honom hade jag inte uppnått det jag uppnår idag.

Lycka till !

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer