Nyhet

Fighter Magazine gör ett besök på Göteborgsklubben Majornas BK mitt i sommaren

Omgiven av ett industriområde på toppen av Sandarna i Majorna angränsandes till Kungsten, i en källarlokal i ett hyfsat modernt hus som även bebos av Organisationen KRIS (Kriminellas revansch i samhället) ligger Majornas BK, den anrika boxningsklubben som härbärgerat legendariska stjärnor som, Mikael Ungesson, Bengt Cederqvist och Shadrach Odhiambo. Det är klassisk mark och direkt ”fiende-land” för mig egentligen som gammal RBK-kille (Majornas stora rival i centrala Göteborg), men det är nog preskriberat vid det här laget. Jag har inte representerat dem på över 30 år så det är nog lugnt tänker jag. 

Nyhet

Junior VM i boxning i Polen precis avslutad – Indien blev bästa nation

Juniorvärldsmästerskapen i boxning (AIBA) för boxare födda (2002 och 2003) 17-19 år, har precis gått av stapeln i Kielce, Polen mellan den 13- 23 april och lite anmärkningsvärt så var det på senare tid starkt framrusande Indien som blev bästa nation med hela åtta guld och tre bronsmedaljer (11 medaljer). 414 tävlande från 52 nationer deltog (dock inga deltagande från Sverige) Finland, Island och Danmark var med i turneringen och representerade Norden. Mästerskapet har gått att följa på YouTube och jag skall villigt erkänna att det varit näst intill omöjligt att följa allting. Jag har gjort sporadiska ”tittningar” men blivit väldigt imponerad av vad jag sett, framförallt av det indiska landslaget som varit ruggigt starkt speciellt på damsidan. Ryssland, Uzbekistan, Ukraina och Kazakstan var i vanlig ordning dominerande nationer. Märkligt nog så fick vanligtvis starka Kuba bara med sig tre medaljer (1 guld och två brons) från detta världsmästerskap. Slutsatsen är dock att framtiden ser ljus ut för boxningen. 

ArtikelNyhet

Gabriel Richards Intervju – Jag vill få proffsdebuten avklarad!

Gabriel Richards är en våra mest begåvade amatörboxare, han vann JSM 2011 och två år därefter knep han senior-SM tre år i rad 2013-2014 -2015. Samt ett Nordiskt mästerskap (2013). I samma veva ungefär fick ”World Series Of Boxing” upp ögonen för svensken och Richards tävlade kontinuerligt där i olika lag-konstellationer med varierad framgång säsongerna 2013 / 2014 / 2015. En proffskarriär vore nästa naturliga steg för honom, är han redo? finns det planer? Fighter Magazine hörde av sig till den dekorerade Djurgårds-fightern. Läs vår Q&A här undertill!

Artikel

Erfan Kakahani flugviktsboxaren som blev politiker

Flugviktare inom amatörboxningen (seniorer) är sällsynta i det här landet, det är få som naturligt väger så lätt i vuxen ålder. Därför är det alltid extra välkommet för i princip alla rådande förbundskaptener när det dyker upp dugliga boxare på den vikten. En som representerar denna kategori mycket bra är norrlänningen, Erfan Kakahani som under ett flertal år stärkte upp landslaget på just den vikten och höll god internationell klass dessutom. Kakahani är definitivt en av Sundsvalls bästa boxare de senaste 10/ 15 åren. Efter karriären har den sympatiske f.d. landslagsboxaren vigt sitt liv åt politik och fackligt arbete. Han är också tränare i sin gamla klubb och har ett stort hjärta för boxningen. Kakahani var vänlig nog att ställa upp på en spontan Q&A om hans illustra boxargärning.

Nyhet

Nieva kritisk mot AIBA:s regelförändringar

Som vi skrev om för ett par dagar sedan kommer herrboxarna för första gången i ett Olympiskt Spel sedan Los Angeles 1984 utöva sin gren utan huvudskydd. Ett beslut den svenske landslagstränaren Santiago Nieva är minst sagt kritisk mot. ”Regelförändringen har ingenting med utövarnas säkerhet att göra.” säger Nieva till Fighter Magazine

Nyhet

Nieva svarar på kritiken mot Svenska Boxningsförbundet

Med anledning av den debatt som uppstått kring damlandslagets OS-kvaluttagning och Svenska Boxningsförbundets interna ranking väljer rikstränare Santiago Nieva att ställa upp på en intervju, i ett försök att försvara förbundets agerande. ”Kritiken jag nåtts av är vinklad, och bygger i många fall på okunskap i ämnet.” säger Nieva till Fighter Magazine

Nyhet

SBF under hård kritik efter OS-kvaltruppens offentliggörande

I måndags eftermiddag gick Svenska Boxningsförbundet ut med damernas trupp till vårens OS-kvaltävlingar i Turkiet och Kazakstan, men förbundets hanteringen av satsningarna mot Rio möts av stark kritik från flera håll. Inte minst från reserven i 60-kilosklassen, Ida Lundblad, som känner sig orättvist behandlad. ”Förbundet har predikat om att alla ska ha samma chans, men det känner jag verkligen inte att det varit.” säger Lundblad till Fighter Magazine

Nyhet

Goyeram slet sig till den första svenska mästerskapsmedaljen på sju år

Clarence Goyeram fick en tuff uppgift framför sig igår i 69-kilosklassens kvartsfinal mot fransmannen Souleymane Cissokho, som av AIBA räknas som en av världens 30 bästa amatörboxare inom weltervikten. I en fight där initiativet svängde fram och tillbaka stod tillslut Göteborg Team Box stolthet Goyeram som segrare med de oeniga siffrorna 29-28, 29-28 och 27-30, och vinsten innebär förutom en säkrad mästerskapsmedalj – den första svenska på herrsidan sedan EM 2008 – att Clarence kvalat in till VM i Qatar senare i år.