ArtikelNyhet

Gabriel Richards Intervju – Jag vill få proffsdebuten avklarad!

Gabriel Richards är en våra mest begåvade amatörboxare, han vann JSM 2011 och två år därefter knep han senior-SM tre år i rad 2013-2014 -2015. Samt ett Nordiskt mästerskap (2013). I samma veva ungefär fick ”World Series Of Boxing” upp ögonen för svensken och Richards tävlade kontinuerligt där i olika lag-konstellationer med varierad framgång säsongerna 2013 / 2014 / 2015. En proffskarriär vore nästa naturliga steg för honom, är han redo? finns det planer? Fighter Magazine hörde av sig till den dekorerade Djurgårds-fightern. Läs vår Q&A här undertill!

Q&A

Det var ett tag sedan jag hörde något om dig i ringen? Har du legat lågt under pandemin?

Ja på grund av omständigheterna så har allting blivit mer komplicerat,
Man har inte kunnat träna som vanligt och inte kunnat tävla som vanligt heller. Men jag har använt tiden för att jobba på mig själv, innanför och utanför ringen.

Har du någon match eller något uttänkt mål i sikte?

Första målet nu är att få proffs debuten gjord. Just nu kan jag bara säga håll utkik!

När vi messade nämnde du att du var på jobbet, vad jobbar du med? Går det att kombinera jobbet med din boxning bra?

Ja precis, jag jobbar som personlig tränare på ”Sats”
ett jobb som funkar jättebra för mig då jag har möjlighet att sätta ihop mitt egna schema samt jobba med träning.

Såg på webben att du hade boxat någon match under 2019, var det senaste gången du boxades?

Yes precis så är det!

Var tränar du någonstans i skrivande stund, vilken klubb kör du på ?

Jag tränar mycket nu med min tränare på Nexus men min hemmaklubb kommer alltid att vara Djurgården Boxning.

Du har ju varit framgångsrik i många år, är motivationen lika stark nu som i början på din karriär?

Proffs, ett nytt kapitel, nya mål är satta och jag är mycket ”hyped” för vad som komma skall.

Finns det någon förlust som du ångrar bittert och skulle vilja ha revansch på? Nån särskild internationell boxare?

Min amatör karriär var mycket lärorik. Jag fick boxas på alla nivåer och möta de bästa boxarna i världen. Men amatör boxningen och proffs boxningen är nästan två olika sporter. Många av de erfarenheter jag har haft kan jag ta med till proffskarriären men jag har fortfarande mycket att lära mig.

Vilken vikt går du runt på nuförtiden, på ett ungefär?

Cirka 100kg

Vem tränar dig för tillfället?

Jag har alltid haft turen att träna med de som jag anser är de bästa tränarna i Sverige. I min amatör-karriär tränade jag med Peter Kärrlander som skolade mig från grunden och gav mig de verktyg jag behövde för en sådan lyckad amatör-karriär. Nu tränar jag med Luis Lagerman som är expert inom ”proffsgamet” och hjälper mig finslipa de verktyg jag har. Jag är oerhört tacksam för båda.

Sista frågan, har du sneglat på en karriär som MMA-fighter?

Nej, boxningen är min kärlek och jag håller mig till det. Men respekt till de MMA fighters vi har här hemma som hjälper lyfta kampsporten i Sverige

Kolla in Gabriel Richards när han tränar på Nexus på klippet här nedan!

Namn: Gabriel Richards
Född: 1993
Vikt: 100 kg
Klubbar: Djurgårdens IF, BK Dalen
Klubbar i WSB: Puerto Rico Hurricanes (4 matcher), Argentina Condors (1 match), draftad för brittiska Lionhearts men fick dra sig ur p.g.a. skada.

Läs Philips intervju med kommande proffsdebutanten (MMA) på ”FCR 8”, Zoran Milic här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer