Zoran Milic Artikel

FCR 8: Zoran Milic om proffsdebuten – ”En helt ny Zoran”

Att göra proffsdebut är alltid en stor milstolpe i en ung fighters karriär. När den görs på en av Sveriges största scener som kommer sändas ut på UFC Fight Pass, blir det ännu större. Här är Zoran Milic tankar inför den stundande proffsdebuten.

FCR 8:s fjärde officiella match går av stapeln i flugviktsdivisionen. Det är Västeråsfightern Zoran Milic mot erfarne amatörboxaren och SM-medaljören Rohullah Yousefi. Milic gör här sin proffsdebut på hemmaplan och varför den sker just här och nu, har ett flertal anledningar.

För att jag skulle egentligen gå proffs redan förra året, men har varit avstängd i två år. Då jag blev avstängd i två år efter att jag vann SM. Att få göra debuten på Fight club rush är målet och drömmen. Det var det jag ville då det är hemmaplan och en stor grej med UFC fight pass, så det känns riktigt bra. Det kan inte bli bättre. Timingen är bra och jag har gjort mig redo länge nu. Jag ser fram emot det här.

Under den långa perioden borta ifrån buren känner Zoran också att han utnyttjat den till sin fördel.

Det känns jättebra. Jag har utvecklats som fan kring det jag tidigare var dålig på. Bara tagit dessa två åren och jobbat på alla saker jag var dålig på.

Motståndaren Yousefi åkte i sin proffsdebut på en förlust, men söker nu revansch i vad som blir hans andra proffsmatch. Så sent som under hösten knep han ett SM-silver på boxnings-SM i Gävle och är en stark fighter ståendes. Zoran räds dock inte utmaningen.

Jag har sett att han har mött två av mina klubbkamrater som amatör. Sen vet jag att det är en boxare, men jag ser inte att han är all-round sådär. Att han tagit SM-silver skiter jag i, jag kommer äta upp han. Det är MMA vi håller på med och jag har en bra gameplan.

Förberedelserna inför matchen är också redan i full gång, för att snart gå över till en lättare typ av träning.

Jag kör på som vanligt, tränar hårt nu i två veckor till. Sen lite lättare de sista veckorna. Jag har ju tränat hårt i 2 år nu.

Vad fansen kan förvänta sig den 6:e mars är Zoran inte heller tveksam med att utlova.

De kan förvänta sig en galen show och en helt ny Zoran. Jag har alltid leverat och haft galna matcher, den här kommer bli ännu bättre.

Om debuten blir en lyckad sådan, kan vi också vänta oss att se Zoran flera gånger i buren under 2021.

Jag planerar att gå 5-6 proffsmatcher det här året. Jag tänkte gå på alla tre FCR-galor samt Superiors galor. Sen kanske hinna med någon annan däremellan.

Mer info kring FCR 8 hittas här! 

Här kan du läsa Teddys söndagskrönika!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer