Nyhet

Goyeram slet sig till den första svenska mästerskapsmedaljen på sju år

Clarence Goyeram fick en tuff uppgift framför sig igår i 69-kilosklassens kvartsfinal mot fransmannen Souleymane Cissokho, som av AIBA räknas som en av världens 30 bästa amatörboxare inom weltervikten. I en fight där initiativet svängde fram och tillbaka stod tillslut Göteborg Team Box stolthet Goyeram som segrare med de oeniga siffrorna 29-28, 29-28 och 27-30, och vinsten innebär förutom en säkrad mästerskapsmedalj – den första svenska på herrsidan sedan EM 2008 – att Clarence kvalat in till VM i Qatar senare i år.

Goyeram, som efter Bashir Hassans uttåg ur EM nu är ensam svensk kvar i turneringen, lyckades att hålla fransmannen på avstånd genom bestämda, raka slag. Cissokho skördade viss framgång när han väl kom in på insidan av Clarence, men inte tillräckligt för att domarna skulle skänka den högt rankade fransosen segern.

”En stor seger, fransmannen är en världsboxare.” sade landslagscoach Santiago Nieva till TT

”Att Clarence vann över honom är stort, det här är det bästa han har gjort någonsin.”

Imorgon kväll ställs Clarence mot vitryssen Pavel Kastramin, en boxare som imponerade i sin kvartsfinal genom att besegra den forna OS-deltagaren, irländaren Adam Patrick Nolan med enhälliga 29-28 från samtliga domare. Kastramin anses vara en av de femton-tjugo bästa boxarna i världen av AIBA, men Goyeram är trots det hårda motståndet i semifinalen fortsatt optimistisk.

”Jag har väldigt stora chanser, om jag boxas som jag ska kommer det att gå bra!” sade Goyeram.

Sändningarna av semifinalerna börjar 20.00 (Goyeram – Kastramin är nummer fem i ordningen) och kan ses på EM:s officiella hemsida.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer