Stromanis Nyhet

FCR 8: Geir Kåre Nyland vs. Rahmads Stromanis

Ännu en match har nu blivit officiell i det snart fullständiga matchkortet för Fight Club Rush åttonde gala. Det handlar om ett lättviktsmöte där Örebros Stromanis ställs emot norrmannen Geir Kåre Nyland.

Stromanis får banta

Rahmads Stromanis har under det senaste året varit en maktfaktor på den svenska amatörscenen. Han har tagit ett gäng tunga segrar och lyckades avsluta 2020 med två raka segrar på Brave 38 CF 38 och Shoot Challenge 37. Stromanis som är född i Lettland fightas numera för Örebroklubben Akademi Nord och har tidigare gått sina matcher i welterviktsdivisionen. Nu väntar förmodligen en något hårdare bantning då matchen på FCR 8 istället är i lättvikten.

Har mött Jack Shore

Norrmannen Geir Kåre Nyland är hemmavarande på Frontline Academy där norsk-svenske UFC-stjärnan Jack Hermansson till vardags tränar. Han har också varit runt och tränat på andra välkända klubbar som Allstars Training Center i Stockholm. Rutinen är det inte heller något fel på, då Nyland deltagit på både EM och VM för amatörer. Han gjorde sin proffsdebut 2019 på brittiska galan Battle Arena 58 och segrade via avslut i matchens första rond. Men därefter har han inte gått några matcher vilket gör det kommande mötet med Stromanis till blott hans andra match som proffs. Värt att påpeka är att Nyland mött mer tuffare och erfaret motstånd än Stromanis, då han ställdes mot UFC-fightern Jack Shore på EM 2015.

Galans matcher just nu: 

https://youtu.be/AVPYzZAYsMI

Derséns tre punkter efter helgens galor hittas här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer