Krönika

Krönika: Boxaren Bektemir Melikuziev är på en spikrak resa mot de stora pengarna

”The Bully”, till och med hans smeknamn antyder att han är obehaglig att ha och göra med. Och visst är det så. Bektemir Melikuziev, den obesegrade (nu 7-0, 6 KO:s) uzbeken i super mellanvikt som i natt så brutalt och utan nåd, pinade sin med kort varsel inkallade motståndare, 37-årige amerikanen Morgan Fitch i två ronder innan han avslutade processen med ett förvisso något lågt, men ändå helt OK kroppsslag, på förmatchprogrammet till Diaz vs Rakhimov i natt i Indio, Kalifornien, visade upp obarmhärtig slagkraft. 

Glad att fighten var över

Fitch, nere på ett knä, omtumlad, medtagen och uppenbart skärrad såg lättad ut när domaren signalerade att det hela var över. Den något äldre boxaren som definitivt var en solid boxare med ett stabilt matchfacit (19-4-1) hade dessförinnan gått igenom ett ”stålbad” och får man säga, ett smärre helvete i två ronder. Det var obehagligt rakt igenom för honom. Det märktes klart och tydligt att han inte trivdes i ringen.

Vet precis hur man knäcker en boxares självförtroende

Melikuziev är hård, aningen udda i sin stabila southpaw-stil, och han levererar slagkombinationer med ”bad intentions” som gör ont att rammas av. Han vet dessutom precis hur man ”knäcker” en boxares självförtroende och hans tillvägagångssätt  att göra just detta är raffinerat, systematiskt och högeffektivt.

Amatörrutinen är närvarande 

Man märker hans enorma amatörrutin. Den är närvarande i allt han gör och han uppträder med en sällsynt pondus. Han kan hantera de flesta boxningsstilar och är expert på att hitta luckor för sina förödande projektiler. Det var smärtsamt att bevittna hans överlägsenhet i natt. Det tarvar ett mindre boxningsgeni för att stoppa honom skulle jag säga. 

Stora pengar väntar på Melikuziev 

Sergey Kovalev skall nog vara glad att matchen mot Melikuziev inte blev av för det råder ingen som helst tvekan om att Bektemir är på en spikrak resa mot de stora titlarna och pengarna. Allt han behöver är bara fler matcher och större utmaningar. Se höjdpunkter från fighten här undertill!

 Läs även min senaste söndagskrönika här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer