Krönika

Peter Buckley i blickpunkt – kommer ut med biografi – Otto Wallins match spikad

Ni har säkert hört talas om honom och förmodligen sett honom några gånger. Legendariske journeyman-boxaren Peter Buckley, som ju gick otroliga 300 proffsmatcher och förlorade de flesta av dem, men oftast på ett värdigt och synnerligen lindrigt sätt.  Han såg till att det blev på det sättet.  Buckley visste nämligen hur man krånglade sig igenom tuffa bataljer mot duktiga fighters, med minsta möjliga påverkan rent fysiskt.

”The Professor” porträtteras i biografi 

Det var hans signum. Han kallades ”The professor” med all rätt. Få hade mer kunskap än honom om tillvaron i den fyrkantiga ringen. Denne boxningsveteran porträtterades på SKY Sports webbsida och i podden ”Toe to Toe” i veckan som gick. Väldigt intressant läsning och lyssning. Och det finns en anledning till att just Buckley uppmärksammades i media precis nu. Den gode Buckley kommer nämligen ut med en bok (biografi) till sommaren. Biografin heter ”The Life of Peter Buckley – King of the journeymen” och är skriven av mannen själv Peter Buckley i samarbete med boxnings-journalisten, Chris Akers. Läs artikeln på SKY här! Kolla även in ett reportage om när Buckley gjorde sin sista match (Nr 300) på klippet undertill!

Robert Nordman uppmärksammad på Proboxing-fans.com.

Före detta, JEM-silvermedaljören från 1990, proffsboxaren, tränaren, promotorn och New Sweden-bossen, Robert Nordman uppmärksammades i en artikel på webbsidan Proboxing-fans.com. Nyligen. En rätt kul story att ta del av för er som känner Robert Nordman. Han är ju som bekant en orädd entreprenör och initiativtagare till mycket som har med boxning att göra. Läs stycket här! 

”Canelo Promotions” har fått grönt ljus att verka i Nevada.

Dan Rafael skriver i sitt nyhetsbrev ”Fight Freaks Unite” att Canelo Alvarez har fått grönt ljus från Nevadas boxningskommission att agera som promotor i Las Vegas med omnejd. Den populäre boxaren har arrangerat en hel del galor i Mexiko med sitt promotorföretag ”Canelo Promotions” och kommer nu framöver att ha möjligheten att arrangera galor med publik, när och om pandemin väl släpper, och det tillåts. Framför allt kommer han väl arrangera galor med sig själv i huvudrollen när kontraktet /avtalet (A two-fight-deal) med Matchroom Promotions löper ut efter Billy Joe Saunders-matchen i maj månad.

Veckans proffskomet, Vito Melnicki Jr (18)  7-0, 4 KO:s

Jag lyssnade på ett klipp på Instagram med Premier Boxings frontfigur Ray Flores, (Time Out) som intervjuade obesegrade 7-0, 4 KO:s, proffslöftet, Vito Melnicki Jr (född 2002) som håller på att förbereda sig inför en match, en åtta-rondare, i slutet på denna månad. Den New Jersey-baserade ynglingen var en medaljprydd amatörboxare som radade upp mästerskapssegrar på löpande band, fyrfaldig amerikansk juniormästare (2011, 2012, 2014 och 2015) med ett slutgiltigt facit på 147- 22. Han gick över till de betaldas led tidigt, blott 17 år gammal och är stadigt på väg mot ära och berömmelse. Kolla in en 17-årige Melnicki när han avverkar sin fjärde proffsmatch förra året på klippet nedan.

Manny Pacquiao har dragit igång träningen, något på gång? 

Enligt uppgifter på Filippinska CNN, så har Manny Pacquiao dragit igång sitt ”training-camp” inför nästa match som i skrivande stund inte är spikad men som sannolikt kommer att offentliggöras inom kort. Den legendariske boxaren som ju blev ”strippad” på sin VM-titel (WBA superweltervikt) i slutet på januari, på grund av inaktivitet har för avsikt att ta sig an något stort. Vad det blir återstår ju att se. En tilltänkt match mot MMA-fightern, Conor McGregor gick ju om intet när denne besegrades brutalt av Dustin Poirier i oktagonen på ”Fight Island” nyligen, och ihärdiga rykten om en kamp mot Ryan Garcia har ju florerat flitigt på sociala medier. Att ”Pac-Man” nu kastat sig in i ”träningsfasen” tyder på att något är på gång.”

Petter Öhrling (SVT) om Otto Wallins kommande fight

Otto Wallins match mot Dominic Breazeale  den 20:e februari i Connecticut blev ju klar nyligen och bland de första som rapporterade detta var SVT:s sportreporter Petter Öhrling som ju har ett stort hjärta för kampsport och boxning. Läs artikeln här!  Jag ville förstås veta vad Petter själv tror om fighten så jag skickade ett mess och ställde frågan. Så här svarade han om det: 

” Ska bli riktigt intressant! Ett bra kliv upp för Otto. Besegrar han en kille som Breazeale är det inte mycket kvar mellan honom och en titelfajt. Synd för Otto är ju att det är Fury och Joshua som sitter på bältena och kanske ”låser” dem ett tag framöver. Men oavsett, en seger för Otto så väntar ju ett riktigt toppnamn framöver. Breazeale får ju ändå anses vara snäppet precis under eliten.”

Lyssna på ett inslag om Otto Wallin på Sveriges Radio P4 Västernorrland på denna länk! 

Läs om Fight Club Rush: Ali Taleb vs. Renato Vidovic här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer