Taleb Nyhet

FCR 8: Ali Taleb vs. Renato Vidovic blir CO-main

Då börjar äntligen de flesta matcherna på FCR 8 den 6:e mars att falla på plats. Nu senast var det den ärofyllda delade huvudmatchen som presenterades. Den äran får Malmöfightern Ali Taleb och EM-mästaren Renato Vidovic. 

Ett returmöte

Ali Taleb och Renato Vidovic har redan mött varandra som MMA-fighters. Matchen tog plats 2017 och då handlade det om en amatörmatch på Trophy MMA 9. Den gången drog Vidovic det längsta strået och kunde vinna genom ett enhälligt domslut. Därefter gick Vidovic året efter ändra fram till en EM-final, som han också vann.

2019 gjorde de båda sin proffsdebut och numera är styrkeförhållandena mer oförutsägbara. Ali Taleb är den klart yngre fightern och har lyckats hålla sig obesegrad under sina två inledande proffsmatcher. Medan Vidovic åkte på en förlust i debuten för att sedan lyckas ta sin första proffsseger i sin andra match. De har båda tidigare fightats på galor i Fight Club Rush regi, och Ali Taleb kommer nu ha gått match på tre av organisationens senaste fyra galor.

Ali Taleb är redo

Matchen kommer placeras direkt innan eventets huvudmatch och tar plats i bantamviktsdivisionen. Om Ali Talebs segersvit på FCR:s galor ska stanna intakt, är ännu inte skrivet i sten. Däremot är det en matchsugen malmöit som tar sig till Västerås den 6:e mars. Då hans senaste match tog plats för mer än ett år sedan. När Fighter Magazine fick kontakt med Ali var han tydlig med hur han känner inför den kommande utmaningen.

Jag har spenderat min tid på träningen och kört som jag brukar göra, 110%. Vill bara fightas just nu. Min kropp och själ är redo inför detta mötet mellan mig och Renato. Vet att han vill vinna denna matchen exakt så som jag vill vinna den och det är de som gör att jag är beredd på att dö där inne.. Resten tar vi där.

Galans matcher just nu: 

Här är redaktionens tankar inför Otto Wallins nästa match!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer