FCR Nyhet

Fight Club Rush är tillbaka med ny gala i mars

Idag blev det klart att Fight Club Rush (FCR) är tillbaka med en ny gala på svensk mark. Huvudmatchen blir mellan Fernando Flores (8-7) och Felipe Lima (9-1). Matchen är planerad att ta plats i Västerås den 6 mars. 

För oss svenskar är Fernando Flores numera ett välbekant namn. Han står jämnt för spännande matcher och även om resultaten inte alltid går hans väg så är det ingen tvekan om att han är en otroligt duktig fighter. Flores såg vi senast på Superior Challenge 21 i Stockholm där han tog sig an och besegrade Robert Nyström via ett enhälligt domslut. På FCR 8 ställs han mot Felipe Lima som efter att ha förlorat sin professionella debut nu lyckats rada upp 9 raka vinster. Lima hör dock vanligtvis hemma i flugvikten medan matchen mot Flores är en planerad catchweight på 64 kg. Storleksfördelen bör därmed ligga hos Fernando Flores.

Galan sänds på UFC Fight Pass

Det här blir FCR första gala som kommer att sändas på UFC Fight Pass. Ett avtal som kan komma att gynna både organisationen och utövarna. FCR får nu helt plötsligt en stor internationell publik och vägen till större organisationer som UFC kanske kommer att bli lite kortare i framtiden. För det finns ingen tvekan om att vi har många fighters som förtjänar en plats i världens största organisation. Fight Club Rush har nu potential att bli bästa vägen dit för våra svenska fighters.

Läs Phillips intervju med Billy Liljeqvist här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer