Billy Liljeqvist ArtikelNyhet

Billy Liljeqvist funderar på en framtida proffskarriär

Billy Liljeqvist är en av Sveriges mest framgångsrika amatörboxare under det senaste decenniet. Med totalt 5 SM-titlar och internationella framgångar likt en femteplats på U22-EM 2019 är det många som undrar om det blir en proffssatsning. I kampsportskanalen Podcast öppnar han för en proffsdebut. 

Billy Liljeqvist har inte gått någon boxningsmatch sedan den 8 december 2019. Det har varit tyst kring den småländska talangens framtidsplaner, men nu öppnade han för första gången upp om sina tankar kring en eventuell proffsdebut.

”Det har absolut gått väldigt mycket i tankarna att bli proffs, ett flertal gånger. Men så var det som så att jag ville hålla mig kvar i amatörboxningen för att få köra ett OS. Sen blev det inget OS 2020 och jag blev tillfrågad av förbundet om jag ville satsa mot 2021 men jag känner att jag inte har någon motivation att boxas för förbundet just nu. Men det ser utifrån mina tankar ut som att det kommer bli en proffskarriär inom sin tid, men just nu så känner jag att jag behöver ett uppehåll innan. För att ha tid för lite annat.” 

Billy lyfter också speciellt fram hans sponsor och manager Daniel Högström samt Daniels företag Bulldog Media Group som eventuellt centrala i en kommande proffssatsning. Bulldog som anordnat stora galor i Göteborg de senaste åren och dessutom var aktuella med en ny sådan i november, som tyvärr fick ställas in till följd av pandemin.

”Det hade kunnat vara något då när man blir proffs att fightas för honom på hans galor om allt går bra. Dock blir det ju inga sådana i och med corona då. Vi snackade faktiskt lite om att jag skulle debutera nu i november på hans gala då men den blev ju inte av tyvärr.

En annan möjlig väg framåt i karriären kan vara att skriva kontrakt med det tyska toppstallet Team Sauerland. Sauerland som tidigare inhyst fighters så som Erik Skoglund och världsmästaren Mikkel Kessler har redan varit i kontakt med Billy sedan tidigare. Då han togs in som huvudsparring när deras nya stjärnskott Abbas Baraou behövde matchsparring inför en gala.

”Jag snackade lite med Sauerland och så men aldrig något konkret. Vi har aldrig pratat rent ut om kontrakt eller när jag ska skriva. De har väl mer frågat lite när jag tänker att jag ska bli proffs och så”

En annan fråga som Billy funderat på är var han vill starta sin proffskarriär. Om det vore bäst att inleda med några galor på hemmaplan eller gå utomlands på större galor redan från starten.

”Det hade ju varit roligt att köra de första galorna på hemmaplan. Att köra dem i Sverige inför familj och vänner. Men sen hade man såklart fått leta sig utomlands efter ett tag. Men det är lite både och, det är kul att komma utomlands och köra stora galor men jag hade inte haft något emot att köra mina första galor i Sverige, det blir lätt att ta med sig vänner och familj då.”

Med andra ord är det ännu inte skrivet i sten hur och när amatörmästaren Billy Liljeqvist väljer att debutera som professionell boxare. Det enda vi vet är att Sverige är i behov av fler proffsboxare, och att Billy blir ett välkommet tillskott till den skaran när han väl debuterar.

Poddintervjun hittar ni här nere i sin helhet.

Billy Liljeqvist är förutom sin boxningssatsning, även aktiv på youtube. Hans kanal hittar ni här! 

Läs Teddys text om Niclas Elfstedts kommande gala på Malta här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer