ArtikelNyhet

Värmlänningen Niclas Elfstedt, kör mixad gala på Malta den 27:e mars

Niclas Elfstedt (36) är en f.d. thaiboxare och K1-fighter med ursprung från Värmland som flyttade till Malta för ett antal år sedan. På Malta sadlade han sedan om till att bli renodlad proffsboxare och har i skrivande stund ett matchfacit som lyder på 9 segrar och 1 förlust (6 KO) som professionell. På På Hotell ”Intercontinental” i St. Julians, Malta den 27:e mars iklär han sig dock rollen som promotor (arrangör) för en mixad (K1 / Boxning) gala med svenskt deltagande i bägge kampsportsgrenarna. Niclas är en riktig kampsportsentusiast Fighter Magazine ”fångade” honom för en kortare utfrågning nu på morgonen. Ta del av den här undertill!

Q&A

Hur kommer det sig att du ville arrangera en tävling?

Jag har arrangerat K1 tävlingar på Malta i ca 4 år och nu fick jag förfrågan av några boxare om jag inte kunde sätta upp dom på nästa gala och jag bestämde mig för att testa

Kommer du själv vara med på showen?

Jag kommer inte va med själv, jag har gått K1 match på min egna show för 3 år sedan och sa då att det va första och sista gången. Skulle allt flyta på bra denna lämnar jag dock dörren öppen för att matcha på nästa.

Är det Pezhman Seifkhani som får dra huvudmatchlasset?

Kvällen blir uppdelad i två delar, den första delen är boxning och den andra är K1. Pezhman blir nog huvudmatch på boxningsdelen.

Hur många matcher blir det på programmet?

Det ser ut att bli 14 matcher, 7 boxning och 7 K1, två svenskar går i  K1, Henrik Ejlertsson och Faris Lukovic.

Hur många promotorer har ni på Malta? Är boxning stort som sport där?

I K1 är vi dom enda, men i boxning finns det en till som regelbundet sätter upp tävlingar. Boxning är populärt men det saknas arrangörer som är villiga att satsa och investera i sina boxare. Jag ska försöka ändra på det.

Hur mycket promotor är du i jämförelse med boxare ? Brinner du lika mycket för bägge rollerna?

Jag blir 37 år i September och är realistisk. Som aktiv boxare har jag kanske 3-4 år kvar. Att börja arrangera galor känns som en naturlig övergång för mig och jag älskar det verkligen. Jag brinner lika mycket för det i dagsläget men det är lite upp och ner vad som känns roligast.

När drar det tunga jobbet kring galan igång? Eller är det redan igång?

Det tunga är redan igång. Sanktion och lokal (InterContinental Hotel) är fixat. Hemmaboxare och även några motståndare är bokade. Det är ett kontinuerligt arbete ända fram tills första matchen är igång men är ute i god tid nu och dom största bitarna är redan lösta.

Tack för din tid Niclas och lycka till med tävlingen, keep up the good work!

Läs Philips senaste krönika här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer