Stigenberg Nyhet

FCR 8: Lindgren vs. Stigenberg – ”Känns mer äkta nu”

Västeråsorganisationen Fight Club Rush har nu släppt sin tredje match för galan FCR 8. Det är amatörerna som blir proffs och de som gör upp är VM-meriterade Alexander Lindgren och Christian Stigenberg. 

FCR 8 kommer likt sina tidigare upplagor att bestå av professionella matcher blandat med amatörmatcher. Den tredje matchen som blivit officiell är professionell och det är två starka namn i Lindgren och Stigenberg som ska göra upp om segern.

Alexander Lindgren är karlstadkillen som stortrivs på FCR:s galor. Han har deltagit i tre tidigare och den gemensamma nämnaren är att han segrat, varenda gång. Med meriter som både SM-silver och VM-kvartsfinal går han in till fighten med en gedigen amatörbakgrund. Matchen blir också hans debut som proffsfighter.

Gävlefightern Christian Stigenberg blev förra året svensk mästare i lättvikt. Nu handlar det istället om weltervikt och SM-titeln blev hans sista. Då även Stigenberg gör sin första professionella match i karriären. När Fightermag fick kontakt med Christian Stigenberg visade han också på ett lugn inför debuten i proffsburen.

Känslan är densamma en fight är en fight oavsett om det är amatör eller pro, dock känns det mer äkta nu.

Matchkortet för Fight Club Rush 8 uppdateras löpande och organisationens instagram hittar ni här! 

Läs här om helgens boxningsgala!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer