Canelo Alvarez Nyhet

Uppgifter: Canelo Alvarez mot Billy Joe Saunders i maj

Matchen har det pratats länge om, men nu uppges den vara klar. Canelo Alvarez ser ut att sätta sina bälten på spel mot Billy Joe Saunders i maj. Detta uppger The Athletics skribent Mike Coppinger. 

Redan i maj förra året var det tänkt att Canelo Alvarez och Billy Joe Saunders skulle göra upp om vem som skulle kunna titulera sig som världens bästa super-mellanviktare. Den gången förblev matchen bara en dröm, och det är först nu ett år senare som den kommer ta plats. Mike Coppinger är en väletablerad boxningsjournalist på The Athletic, och enligt hans källor ska matchen vara klar så länge Canelo segrar mot Yildrim i februari.

Spektakulära segrar 

Deras senaste matcher segrar har varit spektakulära. Canelo Alvarez gick bara en match under 2020, men det var en stor sådan. Där den betydligt längre britten och världsmästaren Callum Smith stod för motståndet. Matchen var dock ensidig och Canelo vann med stora siffror hos samtliga poängdomare.

Billy Joe hann även han bara med en match under fjolåret. Det var mot veteranen Martin Murray i sitt andra försvar av WBO-titeln. Även den fighten gick till domslut och två av domarna hade överlägsna 120-109 till Billy Joes favör.

Blir under ”Cinco de Mayo”

Att matchen blir gjord här och nu har nog en tydlig orsak. Canelo har i januari månad signat ett kontrakt över två fighter med kända promotorn Eddie Hearn. Som av en händelse också har kontrakt med Billy Joe, vilket gör matchen enklare att genomföra.

Matchen är tilltänkt att ske under den mexikanska högtiden ”cinco de mayo”. Canelo Alvarez som är Mexikos klart största idrottsstjärna har ofta slagits under just denna högtid, då publiken och pengarna brukar vara störst. Nu är det ännu oklart hur publiksituationen kommer se ut i maj månad, men att matchen är eftertraktad av boxningsvärlden, står redan klart.

Läs här om senaste tillskottet till FCR 8

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer