ArtikelNyhet

Viktig VM-fight för Canelo Alvarez i helgen – Plant vs Truax

Den 27:e februari försvarar, Saul ”Canelo” Alvarez sina titlar (WBC och WBA i supermellanvikt) mot f.d. VM-utmanaren (WBC) turkiske Avni Yildirim på ”Hard Rock Stadium i Miami Florida”. En fight man kallt räknar med att ”Canelo” skall gå segrande ur. En mellanmatch så att säga för ”pound-for-pound-kungen”. Det är ingen hemlighet att Alvarez har för avsikt att samla ihop samtliga fyra bälten i klassen innan han är färdig, och jag har en känsla av att han är ganska ivrig. Saknas gör WBO och IBF-bältena. WBO:s titel ligger ju, än så länge i tryggt förvar hos Billy Joe Saunders i Storbritannien. IBF-kronan däremot är i amerikansk ägo och sätts på spel av obesegrade (20-0, 12 KO:s) mästaren Caleb Plant mot f.d. mästaren, och obligatoriske utmanaren, Caleb Truax (31-4-2, 19 KO:s) på  ”Shrine Auditorium and Expo Hall” i Los Angeles, Kalifornien nu på lördag (30/1). 


Caleb vs Caleb i clinch om pengamatchen 

Det är Caleb vs Caleb om IBF-titeln således, och i potten en oerhört attraktiv match mot världens idag kanske bäste boxare kilo för kilo, Saul ”Canelo” Alvarez. Det innebär en saftigt ”payday” för den mannen som vinner. Om Alvarez väljer att ta sig an IBF-kungen eller WBO-kungen först är ju frågan. Det vet ju ingen i dagsläget.

Canelo vill nog ta sig an helgens segrare först

Men att han kommer att beta av båda två råder det inga som helst tvivel om. Det är bara en fråga om när!  Vem är då mest värdig hans gunst? Vem borde få chansen först? Frågar ni mig så säger jag Saunders (WBO-titeln), alla sju dagar i veckan, men jag har en magkänsla av att mexikanen ändå kommer att gå efter Plant eller Truax först för att sedan ta itu med den kaxige och sannolikt ur hans perspektiv betydligt besvärligare Billy Joe Saunders. Han spar nog den godbiten.

Schysta förmatcher.. 

Caleb Plant vs Caleb Truax kommer att gå ut live på ”Fox Sports 1” i USA och har ett riktigt fint förmatchprogram, eller vad sägs om dessa pugilister? Rances Barthelemy kubansk avhoppad amatörstjärna (27-1-1, 14 KO) vs All Rivera (21-4, 18 KO:s), lägg därtill landslagsboxaren, för USA, flerfaldige nationelle Golden Gloves-mästaren från Philadelphia, Atif Oberlton, lätt tungvikt som gör sin proffsdebut. Denne möter en boxare vid namn, Nathan Sharp (4-2, 4 KO:s). Kolla in trailern för Plant vs Truax på klippet nedan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer