Askren Artikel

Redaktionens tankar om: Askren vs. Paul

Då var det till slut klart. Att Youtube-profilen Jake Paul ställs emot den förre detta UFC-fightern Ben Askren i en ren boxningsmatch. Här nedan följer redaktionens tankar om matchen.

Jake Paul är den yngre brodern i syskonskaran Paul. Han är känd ifrån skådespeleriets värld men har det senaste året växt fram som en av boxningens kändaste personligheter, utan att ens vara en boxare. Senast mötte han förre detta NBA-stjärnan Nate Robinson i en match Paul avslutade via knockout i den andra ronden.

Ben Askren är en förre detta världsmästare i ONE Championship och Bellator men mest känd för sin spektakulära knockout-förlust mot Jorge Masvidal i vad som blev hans sista match i MMA-karriären. Askrens stora styrka ligger i brottningen vilket inte minst en OS-plats 2008 visar. Boxning har han däremot aldrig tidigare tävlat i.

Teddy Stenmark:

Först och främst så är väl detta en match som är till för att skapa rubriker före efter och under. PR-trumman kommer gå på högvarv. En match för dem som följer Jake Paul. Främst ”YouTube-kidsen”. De riktiga boxningsfansen kommer stå vid sidan om och se spektaklet för vad det är. En jippomatch utan värde. Det är en f.d. elitidrottare med brottningsbakgrund och en solid MMA-karriär i ryggen mot en nybörjare i boxningsgenren. En ”wannabe” vars skills ligger på att marknadsföra sig själv och ett ”luftslott” redo att spricka. Jag tror Ben Askren kommer att prygla upp Paul rejält.

Philip Dersén:

Jag vet att man egentligen borde förkasta den här matchen. Inte göda Paul-brödernas intresse för boxningen, utan istället bojkotta den. Men det är något i mig som inte kan motstå tanken på Ben Askren mot Jake Paul. För är det någon MMA-fighter som kan bli besegrad av en total novis i ren boxning, så är Ben Askren det tydliga exemplet. Nästan hela hans MMA-karriär har tagit plats på mattan och när han väl varit ståendes har hans boxning varit under all kritik. Men till syvende och sist borde det väl ändå finnas någon typ av grundmurad kvalitetsskillnad. Ben Askren har ju trots allt sparrats massvis av ronder i ringen med fighters likt Tyron Wooodley, och det när Jake Paul spenderat hela sin ungdom utanför den. Favorit? Ben Askren. Kommer jag se matchen? Alla dagar i veckan.

Oscar Book:

Personligen så har jag aldrig varit särskilt intresserad av ”kändis” matcher och under dem senaste åren har det förekommit allt oftare, mycket tack vare familjen Paul. Den här matchen är dock inte som de andra så kallade youtube matcherna. Tidigare har Paul mött andra ”kändisar” vars kampsportserfarenhet inte existerat. Nu ska han möta en otroligt väl meriterad kampsportsutövare och det märkligaste är att jag faktiskt tror att han vinner. Ben Askren är en av USA:s absolut största brottare och när det kommer till MMA finns det bara en handfull fajters som kan konkurrera med hans grappling. Detta är dock ingen MMA match och på fötterna är Askren rent ut sagt ganska kass. Han har själv erkänt att striking inte är något som han lagt särskilt mycket tid på då hans brottning varit så pass överlägsen att han ändå kunnat besegra sina motståndare. När han nu har hunnit fylla 36 och genomgått en höftoperation tror jag inte att tiden räcker till för att han ska hinna utveckla sin boxning till en någorlunda nivå. Storleken, explosiviteten och åldern blir dem avgörande faktorerna som gör att Paul går segrande ur ringen.

Läs här om Pezhman Seifkhanis nya match!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer