Pezhman Seifkhani Nyhet

Pezhman Seifkhani klar för huvudmatch på Malta – ”Det känns lite overkligt”

Den svenska tungviktaren Pezhman Seifkhani har inte fightats på över ett år. Nu är det officiellt att återkomsten sker i en huvudmatch på Gladiator Promotions gala i Malta den 27 mars. 

Pezhman Seifkhani är obesegrad i sin professionella karriär, stått för 7 avslut och innehar den mindre organisationen RBO:s världsmästarbälte. Pezhman som boxas för Fightlife Promotions blir galans huvudattraktion då han ska gå huvudmatchen på 8 ronder. Motståndet är ännu okänt, men Pezhman Seifkhani är taggad inför den stundande utmaningen. När Fightermag talade med honom under tisdagskvällen kom han med en hälsning till de svenska boxningsfansen.

”Jag tränar just nu riktigt hårt för matchen och det känns lite overkligt faktiskt. Man blir rädd att något ska skita sig sista sekunden innan matchen för man vet aldrig med covid och så. Men jag försöker vara så positiv som möjligt och träna hårt så jag kan bjuda mina fans på fyrverkerier som jag alltid gör”

Klart är det också att han får sällskap av fler Fightlife-boxare. För den Kroatiska lätt tungviktaren Marko Calic ska även han gå match. Calic som så sent som i oktober fightades mot Joshua Buatsi om WBA:s internationella titel. Den matchen förlorade han, men vill alltså nu snabbt återvända till ringen. Även Calic motståndare är ännu icke officiell.

Teddys söndagskrönika hittar ni här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer