Nyhet

Krönika: Lucy Wildheart Q&A, Joshuas tilltänkta motståndare kaxig, Campbell Hatton debut, Oscar Ahlin i podd m.m.

Söndagskrönikan kontaktade denna veckan London-baserade boxningsproffset, Lucy Wildheart 6-1, 3 KO:s för en frågestund, aktuell med match i Hamburg, Tyskland den 20:e februari,  (där även Marianne Ahlborg skall medverka), och det blev en intressant och lärorik Q&A. Wildheart är ju sedan en tid tillbaka fast förankrad (boende) på de brittiska öarna! Läs intervjun här nedan! Därutöver tipsar jag om en ”ny-kontrakterad” förmåga hos Matchroom Boxing, en USA- talang utöver det vanliga att hålla ögonen på, och en schyst nyhetstjänst initierad av en av världens främsta boxningsskribenter. Det och lite till, här undertill.  

Q&A – Lucy Wildheart, Sverige och England.

Läste någonstans att du återigen är aktuell för en gala i Hamburg i februari, stämmer det? är det vad som stundar härnäst? 

Det stämmer. Jag boxar i Hamburg den 20e februari för WBA International Title. Matchen går i fjädervikt 57.1kg. Jag möter Gabriella Mezei.

Du bor och tränar i England numera väl? Har du lämnat Sverige bakom dig? Är Storbritannien din fasta punkt / bas för närvarande? 

Storbritannien har blivit min fasta punkt. Jag lever ihop med min sambo och våra två hundar. Så planen är att här vill jag stanna. Har nära kontakt med min familj i Sverige och vi reser till varandra när vi har möjlighet.

Vad har du för promotor manager i skrivande stund ? Vilka jobbar du med för att kunna maximera din karriär? 

Jag är lyckligt lottad att ha Chris Hitching som manager. Han har förberett och planerat hela året för att ge mig de bästa förutsättningarna för nå högre. Jag tränar hos Sam Mullins I Churchill’s Boxing Gym I Waterloo I London. Sam är en fantastisk tränare på alla sätt och han lyckas få fram det allra bästa i mig. 

Vad är planerna för 2021, jobbar du med något annat vid sidan om boxningen? 

Först ska jag vinna denna titeln som står på spel i Februari. Det finns planer på att jag ska boxas i Amerika, det ser jag fram emot. Men framförallt dröjer det förmodligen inte länge förrän där är en världsmästare titel jag kan boxas för. Jag tränar på heltid och det är fantastiskt!

Vem vore drömmotståndaren för dig?

Jag har ingen drömmotståndare, men drömmen om att bli krönt till världsmästare är stor.

Vilka svenska proffsboxare har du kontakt med, känner du någon / några  extra mycket? 

Det är roligt att jag och Marianne Ahlberg kommer att boxas på samma gala i februari, vilket vi också skulle ha gjort i december om inte jag hade blivit sjuk i Corona. Shady Gamhour och hans tränare har hjälpt mig med träning i Växjö när jag varit hemma hos min familj. Träningen har varit jättebra och de båda är fantastiska personer.

Kan du droppa några tunga namn som du sparrat med på sistone! 

I flera år har jag sparrat med Ellie Scotney. Sparrar även regelbundet med Amy Andrew. Har sparrat med Chantelle Cameron, Louise Ortiz, Hannah Rankin och många fler.

Vad är skillnaden mellan att träna och verka i England jämfört med Sverige? 

England har en större historia om boxning och folk har en större förståelse varför man boxas. Fler människor följer boxning på TV och tidningar och intresset är större. British Boxing Board of Control bryr sig mycket om boxarna, och är noga och strikta med papper arbete, licenser, tester etc. Det finns fler möjliga galor att boxa på. 

Har MMA eller någon annan kampsport lockat dig? 

Jag älskar karate och har alltid gjort. Kan se mig själv gå tillbaka till en dojo och träna karate efter att jag slutat boxning. Givetvis är MMA lockande. Men boxning och andra budo kampsporter har större mer intressant historier i min åsikt.

Slutligen, när du får beröm för din boxning, vad säger dom då? Vad är dina bästa kvaliteter?

Oj, ja, jag brukar få höra att jag har energi och kondition som aldrig tar slut. Att mitt rörelsemönster och positionering är bra. Att jag är explosiv och slår hårt.

Faktaruta:
Namn: Lucy Wildheart
Ålder: 27
Bor: London
Vikt: Lättvikt
Proffsfacit: 6-1, 3 KO

Tack för din tid Lucy, lycka till framöver!

Dan Rafaels imponerande disciplin och arbetsmoral

Jag har nyligen signat upp mig på boxningsmurveln, Dan Rafaels nyhetsbrev-tjänst ”Fight Freaks Unite” och är lite överväldigad över den sjuka mängd material han ständigt levererar. Uppdateringarna dimper ner stup i kvarten. Jag är med andra ord supernöjd! 

Campbell Hattons proffsdebut spikad

Matchroom Promotions lät hälsa förra veckan att Ricky Hattons pojk, Campbell Hatton kommer att göra sin proffsdebut på förmatchprogrammet till Dillian Whyte vs Alexander Povetkin 2 den sjätte mars. Något vi vidrört i en annan artikel här på sidan. Det ser jag och många med mig fram emot! 

Oscar Ahlin gästade podd

Fick nys om att proffsboxaren, Oscar Ahlin 20-2, 18 KO, hade gästat ”Käftsmällspodden” avsnitt 71, den finns där poddar finns. Själv svängde jag in på ”Spotify” och lyssnade på den där! Utmärkt lyssning! 

Mellanviktslöftet Joey Spencer 

Joey Spencer ursprungligen från Linden, Michigan men nu boxande utifrån Union City, Kalifornien, är bara 20 år gammal (född 2000) men har redan hunnit rada upp 11 raka segrar (8 på KO) som proffs i mellanviktsklassen. Han slår hårt och är något alldeles speciellt – ett framtidsnamn, som amatör bland annat rodde hem två nationella titlar (USA -U17), deltog på JVM och fick ihop ett amatör-facit på 90-10. Kolla in honom på klippet nedan! 

Kaxiga Breazeale och Wallins tidiga match mot Joshua

Jag läste i en artikel på Boxing Scene.com att Otto Wallins tilltänkta motståndare, Dominic Breazeale hade uttalat sig kaxigt och utlovat en ”fet” knockout på svensken om och när de möts –  den 20 februari på ”The Mohegan Sun” i Uncasville, Connecticut är det senaste budet från en pålitlig källa, men om det blir så vet vi ju inte helt 100 procentigt ännu. Ja, vi får väl se, Otto verkar vara i fin form och kommer nog bestämt vilja avstyra Dominics illvilliga planer. ”Speaking of Otto förresten”, när jag surfade på dennes namn i veckan hittade jag en gammal amatörmatch från 2010 (Haringey Cup) där Wallin de facto möter Anthony Joshua – coolt är bara förnamnet. Se det klippet här nedan! 

Ännu en supermellanviktare ansluter till Matchroom

Eddie Hearn meddelade i veckan att de (Matchroom Boxing) knutit till sig nykorade IBO-mästaren i supermellanvikt, 31-årige Carlos Gongora, 19-0, 14 KO, ursprungligen från Equador (Sydamerika) men boxandes med Boston, Massachusetts, USA som bas. Den färgstarke boxaren är southpaw och ett gott tillskott till ”stallet”.  Kolla in Carlos på videoklippet nedan! 

”Fet” gala från Kalifornien på DAZN den 13:e februari

Läste att Golden Boy-galan, Joseph Diaz vs Shavkatdzhon Rakhimov från ”The Fantasy Springs Resort och Casino i Indio, Kalifornien, den 13:e februari, som sänds live på DAZN,  har ett sjukt bra förmatchprogram, super-intressant, eller vad sägs om, irländske, Jason Quigley mot Shane Mosley Jr och supermellanviktaren, Bektemir “Bully” Melikuziev (6-0, 5 KOs), 24, silvermedaljör på olympiaden 2016  från Uzbekistan, som var planlagd att möta Sergey Kovalev nyligen, men som ju fick se denna möjlighet gå om intet då Kovalev hade olagliga preparat i kroppen. Melikuziev går en 10-rondare på galan mot en ännu ej namngiven motståndare. Det finns fler schysta ”prelims” på showen men dessa två var oerhört attraktiva i min smak.

Läs Philips krönika om Viaplays giriga tänk i PPV-frågan här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer