Touma Nyhet

FCR 8: Touma vs. Zabelaj – ”Förvänta er krig”

Fight Club Rush anordnar sin åttonde gala i ordningen den 6 mars. För några dagar sedan blev galans andra match officiell, nämligen obesegrade Jonny Toumas möte med Ilas Zabelaj. 

Matchen mellan Team Pancrase-fightern Jonny Touma och malmöbördige Ilas Zabelaj kommer ta plats i bantamviktsdivisionen. Zabelaj är erfaren i FCR-sammanhang då han tidigare både fightats som amatör och proffs på organisationens galor. Senast gjorde han sin proffsdebut på FCR 6 i februari 2020 mot Amir Malekpour. Då inledde han matchen starkt, men förlorade via en submission i matchens första rond.

Jonny Touma blev i sin tur svensk mästare 2019 och proffsdebuterade även han under fjolåret. Då var det i internationella organisationen Brave CF och han segrade i debuten genom ett enhälligt domslut mot Moheb Azizi. Nu ska den forne EM-medaljören försöka ta sin andra raka seger som proffs. När Fightermag under måndagskvällen pratade med Touma, var han också säker på sin sak:

”Känslan och motivationen är på topp, äntligen får jag kliva in i buren igen. Förvänta er krig! Respekt till Ilas som tar den här matchen men han står i vägen och måste tyvärr bort” 

Med andra ord är det upplagt för en tät batalj i Västerås den 6 mars. Mer officiella matcher är att vänta inom kort.

Teddys söndagskrönika hittar ni här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer