Krönika

Söndagskrönikan: Om Saunders vs Canelo, Rocky-statyn och en brittisk Mike Tyson 

Normalt sett har jag noll intresse av högtider, hur förnämliga de än må vara, men i år fram på vårkanten får vi anledning till att ansluta till den  mexikanska högtiden. ”Cinco de Mayo” (femte maj). Då kommer vi, som ni helt säkert redan snappat upp vid det här laget, att serveras en massiv, titel-enande superfight i supermellanvikt mellan, Saul ”Canelo” Alvarez och brittiske ”hetsporren” Billy Joe Saunders, en frispråkig southpaw som skapat rubriker på flera olika sätt genom åren, denne ”spoiler” till boxare, med släktskap i det s.k. ”Travelling Communityt” har sannolikt både en och två överraskningar att bjuda på i den matchen.

Artikel

INFÖR: Diaz vs. Rakhimov – Två VM-titlar på spel

På Fantasy Sports Casino i California bjuds det under natten till söndag på två VM-matcher i boxning. Mästaren Joseph Diaz Jr ställs emot den ryska vinstmaskinen Shavkatdzon Rakhimov om IBF-bältet. Samtidigt som sydamerikanerna Patrick Texeira och Brian Carlos Castano går om ett WBO-bälte som innehar en hög status. 

ArtikelNyhet

Viktig VM-fight för Canelo Alvarez i helgen – Plant vs Truax

Den 27:e februari försvarar, Saul ”Canelo” Alvarez sina titlar (WBC och WBA i supermellanvikt) mot f.d. VM-utmanaren (WBC) turkiske Avni Yildirim på ”Hard Rock Stadium i Miami Florida”. En fight man kallt räknar med att ”Canelo” skall gå segrande ur. En mellanmatch så att säga för ”pound-for-pound-kungen”. Det är ingen hemlighet att Alvarez har för avsikt att samla ihop samtliga fyra bälten i klassen innan han är färdig, och jag har en känsla av att han är ganska ivrig. Saknas gör WBO och IBF-bältena. WBO:s titel ligger ju, än så länge i tryggt förvar hos Billy Joe Saunders i Storbritannien. IBF-kronan däremot är i amerikansk ägo och sätts på spel av obesegrade (20-0, 12 KO:s) mästaren Caleb Plant mot f.d. mästaren, och obligatoriske utmanaren, Caleb Truax (31-4-2, 19 KO:s) på  ”Shrine Auditorium and Expo Hall” i Los Angeles, Kalifornien nu på lördag (30/1). 

Artikel

Bedrägerierna och fusket inom boxning

Inom nästan varje sport har det mer än en gång uppdagats någon form av fusk eller bedrägeri. Det kan handla om alltifrån uppgjorda matcher till prestationshöjande preparat eller mutor bland idrottsmän och högt uppsatta personer. Detta sker tyvärr även inom boxning och nedan hittar du några av de värsta fusken i boxningens historia.