Warrington Artikel

INFÖR: Warrington vs. Lara – En stjärna utan bälte

Det var nu ett tag sedan proffsboxningen hade några större galor i Storbritannien. Den enkla orsaken till detta är en sträng Corona-strategi. Men nu på lördag intar Eddie Hearns Matchroom boxing Wembley Arena på nytt, där Josh Warrington går match.

Warrington avsade sig IBF-bältet

Josh Warrington har inte fightats sen den 12 oktober 2019. Då försvarade han sitt IBF-bälte mot Sofiane Takoucht, ett bälte han nu inte längre innehar. Eftersom att Josh valde att avsäga sig titeln förra månaden. Att han plötsligt gav ifrån sin enda VM-titeln kan verka märkligt, men är egentligen rätt logiskt. Den obesegrade Warrington är ute efter betydligt tyngre titlar än IBF:s och detta beslutet grundar sig förmodligen i att han söker efter en annan utmaning. Möjligen en match mot WBA-mästaren Xu Can eller WBC-mästaren Gary Russel Jr.

Lara är en stor underdog

När Warrington nu återvänder till boxningsringen är det därför i en 10-ronders match utan någon titel på spel. Den 22-årige mexikanen Mauricio Lara är lördagens motståndare och han har hunnit med 23 matcher som proffs. Till skillnad ifrån Warrington innehar han dessutom 2 förluster, vilket lär innebära en tydlig kvalitetsskillnad mellan boxarna. För medan Lara mest boxats i Mexiko har Warrington redan så gott som utraderat den brittiska fjäderviktseliten. Segrarna mot Kid Galahad och Carl Frampton smäller högt ute i världen, och därför går han här in som en storfavorit. Den här matchen kan bli en sista prövning innan en första chans på de mäktigaste VM-titlarna.

Bjuds på helbrittiskt derby

Resterande matcherna av galan befinner sig även de i boxningens lägre viktklasser. I en 12-ronders fjäderviktsmatch tar veteranen Leigh Wood emot obesegrade Reece Mould för ett helbrittiskt derby. Där en brittisk titel står på spel. En annan match som kan vara av intresse är den mellan Zelfa Barret och Kiko Martinez. Spanjoren Martinez har mött de flesta stora namn i världen och en relativt jämn match mot Warrington genomfördes 2017. Därför blir det ett stort test för Barret som vill fortsätta lyfta på världsrankingen i super-fjädervikt.

Galan ses här med start 21.00 på lördag!

Läs här Teddys söndagskrönika!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer