Redaktionens tankar om: Otto Wallin vs. Dominic Breazeale

Nu är det officiellt att Otto Wallins nästa match tar plats redan om 11 dagar i Connecticut. Motståndaren är forne titelutmanaren Dominic Breazeale som mött både Deontay Wilder och Anthony Joshua. Här är en kommentar ifrån Otto Wallin och redaktionens tankar om matchen. 

När Otto Wallin återvänder till ringen den 20:e februari, är det drygt ett halvår sedan han gick sin senaste match. Den gången avgick Sundsvallssonen med segern efter att han stoppat veteranen Travis Kauffman via TKO i matchens 5:e rond. Otto har under den senaste tiden legat i hårdträning och är fast besluten om vad en seger mot Dominic Breazeale kommer betyda. Så här sa han när Fightermag.se pratade med honom under dagen:

Otto Wallin:

Träningen har gått riktigt bra och har fått massor av bra sparring. Har kört mest med Adam Kownacki och Zhang Zhilei men även killar som Yegor Plevako, Daniel Martz och Jim Torney så en bra mix med olika storlekar och stilar. Har två sparringpass kvar denna vecka och sen blir det bara lätt nästa vecka så det känns skönt. Ser fram emot matchen och en vinst skulle betyda mycket.

Här följer redaktionens tankar om matchen: 

Teddy Stenmark: 

Jag tror att det blir en tuff uppgift för Otto, killen har bara förlorat två matcher på 22 och det till Wilder och Joshua i VM-fighter. Resten har han slagit, 18 av dem på KO. Jag tror att Wallins chanser ligger i att pumpa sin jabb, använda sin rörlighet och sätta sig i respekt ganska omgående. I värsta scenario tar matchen slut kvickt TKO vinst för Breazeale, eller så vinner Otto på poäng, efter en teknisk triumf.

Philip Dersén: 

Jag är för en gångs skull tämligen säker på min sak. Otto Wallin har förbättrats något enormt sen han anlände till New York, och jag tror att den här utmaningen kommer i helt rätt skede av hans karriär. Otto är snabbare, mer teknisk och bör kunna överleva en inledande anstormning ifrån Breazeale. Det faktum att Breazeale mött både Anthony Joshua och Deontay Wilder vill jag inte heller tillskriva för mycket betydelse i den här matchen. Ottos prestation mot Fury var betydligt mer imponerande och om man adderar på ett snart tre år långt uppehåll från proffsringen, bör inte Breazeale kunna matcha Ottos momentum.

Oscar Book: 

Äntligen är det bekräftat! Matchen som svenska boxningstittare har väntat på. Otto Wallin får ännu en stor match på andra sidan atlanten och den här gången är jag övertygad om att han kommer gå segrande ur ringen. Under 2020 blev det bara en match för Wallin och då mot mediokert motstånd. Som en förre detta titelutmanare och med ett record på 20-2 är Dominic Breazeale långt ifrån medioker. Förlusterna han har kom emot två av tungviktens absolut bästa, nämligen Anthony Joshua och Deontay Wilder. Den 20 februari kommer Otto Wallin bli den tredje mannen att besegra Breazeale och detta gör han genom att boxa ut honom. Wallin vinner ett enhälligt domslut och öppnar sedan upp för ett fantastiskt 2021 där vi förhoppningsvis kommer att få se ännu fler matcher från honom.

Läs här om Cage Warriors återkomst!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer