ArtikelNyhet

Bellator har skrivit avtal med Showtime – första galan i april

Fighting-organisationen, Bellator, skarp rival till världsledande UFC, och en stor aktör i MMA-världen, aviserade igår, 9:e februari att storslagna nyheter skulle presenteras offentligt kl. 22:00 (svensk tid) på en presskonferens streamad live på YouTube. Nyfikna fans anslöt naturligtvis och kollade in pressmötet under tisdagskvällen. Vad var det som var i görningen egentligen? Något alldeles speciellt? Något utöver det vanliga. 

Ett långvarigt avtal är tecknat

Jo, det får man allt säga, Bellator MMA avslöjade nämligen på nämnda presskonferens att de nu hade tecknat ett långvarigt avtal med TV-giganten, Showtime Sports och att de framöver kommer kabla ut sina galor via den plattformen i USA. (Hur det blir med sändningsrättigheterna i Europa skall klargöras vid ett senare tillfälle).

Friday Night Fights återupplivas i MMA-tappning

Samarbetet med Showtime tar i alla fall sin början med start fredagen den 2:e April och följs sedan av fullspäckad action ytterligare två fredagar i rad efter det – den 9:e och 16:e april. Konceptet ”Friday Night Fights” återupplivas således. Därefter kommer man att köra ungefär två shower i månaden lovar president Scott Coker, synnerligen nöjd med sitt färska avtal. Lika tillfreds och begeistrad över uppgörelsen är naturligtvis Showtimes representant på pressmötet, president, Stephen Espinoza, som därmed, förutom deras redan nu digra boxningsutbud, kommer att kunna erbjuda TV-tittarna högklassig MMA i världsklass. Maximalt med kampsport.

Grand Prix Turnering i lätt tungvikt

En vass fjädervikts-match tillika semifinal i Bellators redan inledda Grand Prix-turnering, ”Pitbull vs Sanchez” inleder MMA-tävlandet i Bellators regi på Showtime, och därefter följer en åtta man stark Grand Prix-turnering i lätt tungvikt med bekanta namn som, Ryan Bader, Lyoto Machida, Phil Davis och Anthony ”Rumble” Johnson. Kvartsfinaler som skall leda fram till en slutgiltig segrare. Svältfödda på Kampsport är de sannerligen inte i USA och konkurrenten ESPN, ivrigt uppbackad och påhejad av UFC-presidenten, Dana White kommer nu äntligen att få lite sund, välbehövlig konkurrens. Kolla in presskonferensen här nedan!

 Läs redaktionens tankar om Wallin vs Breazeale här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer