ArtikelNyhet

Frank Warren tillbaka in action med två galor i mars månad

Brittiska Queensberry Promotions (Frank Warren)  har nyligen gått ut med att de har för avsikt att arrangera två väldigt intressanta galor på ”Copperbox Arena” i London i slutet på mars månad. Två på raken alltså – en den 26:e och en den 27:e mars. Båda två är av ypperlig kvalitet för den intresserade.

Den ”nye Joe Calzaghe” 

I en utav galorna, den senare, (den 27:e mars) boxar en av de största talangerna inom brittisk boxning, obesegrade 13-0, 9 KO:s, Willy ”Braveheart” Hutchinson från Skottland, blott 22 år gammal men med en tillsynes oerhört ljus framtid i sikte. En boxare som många tror kan bli lika bra som Joe Calzaghe, och det är absolut ingen överdrift. Vissa är bara födda till att bli boxare och Skotske Willy tillhör, utan tvekan, den exklusiva kategorin. Han håller även till i supermellanvikt vilket gör jämförelsen än mer uppenbar.

Boxar om brittiska titeln och Samväldes-diton 

I matchen den 27:e mars möter han starke Lennox Clarke, 29 år gammal, med ett matchfacit på (19-1-1, 7 KO:s), om det vakanta brittiska bältet och samväldes-diton i supermellanvikt. Det är en tuff match men skotten kliver in som stor favorit. Hutchinson som ju i amatörleden blev junior-världsmästare i 75 kilo (U19) 2016 och europamästare (U17) 2014, har en gudabenådad blick och tajming. Och därtill även ett ovanligt bra tryck i sina slagserier. Han är i grund och botten som gjord för boxning. Jag blev otroligt begeistrad första gången jag såg honom, och chansen att han kommer att övertyga den 27:e mars är uppenbar.

Det kryllar av talanger 

I ”chief support” till Hutchinson vs Clarke får vi skåda Chris Jenkins (22-3-3,KO:s) vs Ekow ”The Engine” Essuman (14-0, 5 KO:s) om brittiska titeln i weltervikt. En kamp som kan bli riktigt sevärd. Utöver det strösslar naturligtvis den brittiske promotorn frikostigt med sina talanger, eller vad sägs om, Nathan Gorman, (17-1) tungvikt, Marc Chamberlain, 7-0, lättvikt, Eithan James, 4-0, lätt weltervikt, och debutanterna, Stephen Adentan, cruiservikt, och Umar Khan, superbantamvikt.

I den andra galan den 26:e mars kolliderar obesegrade Akeem Ennis-Brown 14-0, 1 KO med Sam Maxwell med den snudd på identiska rekordlistan, 14-0, 11 KO i huvudmatchen. Även det en väldigt spännande match. På förmatchprogrammet märks bland annat, Brad Foster, Dennis McCann, och David Adelaye.  Frank Warren kickstartar således sitt arrangerande efter ”nedstängnigen”. 

Läs om supertalangen Abdurakhman Nasrutdinov på Fight Club Rush här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer