Nasrutdinov ArtikelNyhet

FCR 8: Supertalangen Abdurakhman Nasrutdinov blir proffs

Nu är det officiellt att en av Sveriges mest spännande A-fighters tar steget över till proffsscenen. Abdurakhman Nasrutdinovs debut tar plats på FCR 8 och möter gör han Bellator-veteranen Binh Son Lee.  

Nasrutdinov debuterar

Nasrutdinov som numera tillhör Allstars Training Center i Stockholm har haft en lyckad sejour som amatörfighter i Sverige. Han har vunnit mycket, och ofta imponerat med dominanta prestationer. Den enda förlusten som amatör kom på FCR 7 då han föll i en jämn match efter ett delat domslut mot SM-mästaren Basir Safdari.

Rutinerat motstånd

När Nasrutdinov nu tar steget över till att bli proffs gör han det med ett stort intresse i ryggen. Många vill se debuten och påpassligt sker den då på den stora plattformen UFC Fight Pass. Motståndet är också betydligt mer rutinerad än Nasrutdinov själv. Binh Son Lee har fightats i stora organisationer som Bellator och Cage Warriors, men de senaste åren har varit tuffa för den Göteborgsbaserade fightern. Senaste vinsten i buren kom så sent som 2016 och därför kan Nasrutdinov vänta sig ett revanschsuget motstånd.

Galans matcher just nu: 

Läs Oscars krönika om UFC 258 här!

Mer om Fight Club Rush 8 hittar ni när!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer