Krönika

Weekend Roundup

This weekend saw multiple competitions across different combat sports worthy of the attention of martial arts fans across the globe. With the return of legends, anticipated rematches and rising stars to be followed, it was understandably hard to maintain undivided attention.

Krönika

Sen ersättare för Tim Tszyu i Newcastle, New South Wales, Australien nu på onsdag (7/7)

De som händer ”Down under” i Australien går lite under radarn för många fans och experter. Det är nästan som om media och press inte riktigt tar dem på allvar. Vad som sker i Australien har en tendens att stanna där. Det kan bli hyggligt stort innanför landets gränser men sällan mycket mer än så. Ett typiskt exempel på detta är f.d. superstjärnan Kostya Tszyus son Tim Tszyu som just nu håller på att utvecklas till något riktigt stort. Jag vill hävda att om Tszyu junior i stället hade valt att fightas med USA som bas, eller t.o.m. Europa (Storbritannien föredragsvis) så hade hans resa mot toppen gått betydligt snabbare. 

Krönika

Krönika: Tankar om Billy Joe Saunders vs Canelo, Tobias ”Tyson” Persson m.m.

I förra veckan offentliggjordes det att Saul ”Canelo” Alvarez preliminärt kommer att möta brittiske WBO-mästaren i supermellanvikt, Billy Joe Saunders i maj månad, i samband med den mexikanska högtiden ”Cinco De Mayo”. Äntligen skulle man kunna säga. Det är en match som vi alla väntat på. Är den normalt så självsäkre Saunders boxaren som har de rätta verktygen för att rendera Alvarez hans andra förlust i karriären – kanske!