Simon Kölle

Gedigen erfarenhet av kampsport som utövare och som Chefredaktör/Ägare av diverse sajter såsom MMAnytt, Kimura, Fightplay och Fightermag.
Jag har varit kommentator på galor på svenska och engelska, suttit som expert i paneler, skrivit Sveriges första bok om MMA (MMA: Fakta, Myter, Möten) som är slutsåld och planeras uppdateras för att bli en ljudbok.

Över 5000 artiklar och texter om MMA och kampsport har jag stått för och ett par hundra podcast-avsnitt. Inte minst i Fighterpodden.

Min roll på Fightermag är inte längre som Chefredaktör pga. tidsbrist utan jag hoppar mer in då och då vid behov och trivs bra med att podda.

Mer info om mitt jobb utanför kampsporten: www.simonkolle.com

Alla medarbetare

Inlägg av Simon Kölle

KrönikaNyhet

Sveriges störste kampsportare: En krönika om Alexander Gustafsson

Simon Kölle återvänder med en krönika om Alexander Gustafsson och hans karriär.

Krönika

Kärlek och Respekt: En krönika om Reza Madadi

Simon Kölle gör comeback med en krönika om Reza Madadi som lagt handskarna på hyllan i dagarna.

Nyhet

Filmrecension: Den Blomstertid Nu Kommer

Simon Kölle har sett Den Blomstertid Nu Kommer en vecka innan premiären och recenserar filmen.

ArtikelNyhet

Intresset för kampsport i Sverige + Lista över de största kampsporterna i Sverige

Kampsport får allt mer utrymme i Sverige, både när det gäller utövare och personer som vill titta och följa de olika idrotterna. Antalet tjejer och kvinnor som utövar kampsporter fortsätter att öka år för år. Intresset har heller inte enbart kommit av att fler vill lära sig självförsvar, utan också för att man vill testa något nytt. Över hela Sverige har det startats upp nya kampsportsklubbar och utövarnas åldrar varierar från högt till lågt.

ArtikelNyhet

Comeback igen: Mayweather byter boxning mot MMA?

Floyd ”Money” Mayweather Jr. kommer förmodligen aldrig att pensionera sig. 41-åringen lämnade ringen redan 2007, men har sedan dess nästan varje år dykt upp i en ”comeback”-match mot otaliga motståndare, och för enorma summor pengar. Den senaste matchen han ställde upp i ansågs, då, vara en av de mest inkomstbringande i historien. Då mötte han MMA-utövaren Conor ”The Notorious” McGregor, och vann efter 10:e ronden. Nu har den flerfaldige mästaren gått ut med att han, återigen, kan komma att avbryta pensionen. Men den här gången är det inte för att boxas, utan för att börja med MMA och kliva upp i UFC-oktogonen.