Simon Kölle

Jag testade flera kampsporter som ung och gillade bland annat Judo. Det stora intresset var dock fotboll där karriären avslutades tvärt och istället gled jag in på teater, film och sen musik. Idag jobbar jag som filmkompositör bortsett att jobba med kampsport.

Jag såg MMA innan UFC 1, en gala som hette White Dragon. Konceptet med MMA har alltid inspirerat mig och även om jag aldrig riktigt gillade tidiga UFC så besvarades ändå en hel del frågor jag "plågat" min Judoka till far med angående vilken stil som var bäst. Jeet Kune do, Kali och Escrima intresserade mig annars mycket på 90-talets andra hälft och 98 fann jag historisk fäktning (samt knivkamp) vilket innebar en kärlek vid första rapirstöten. Jag blev senare instrukör inom Stockholms Polisen.

Skriva om kampsport började med lite smått på amerikanska sajter men gick sen över en vända till MMA Bloggen innan jag landade på MMAnytt. Som delägare av MMAnytt skrev jag över 1000 artiklar och täckte stora och små galor. Efter MMAnytt gick jag till Kimura.se där jag jobbade som chefredaktör och MMA-expert under två år. Jag satt med i MMA Panelen och jobbade med videomaterialet. Under tiden på Kimura började jag kommentera galor och har sedan dess kommenterat ett tiotal galor för olika TV-kanaler.

Jag lämnade Kimura och gick till Fightplay där jag blev chefredaktör i 2,5 år vilket jag var tills den sajten lades ner i september 2015.

Min roll på Fighter Magazine är som chefredaktör på webben först och främst men jag skriver också för papperstidningen.

2013 kom min bok om MMA ut som heter "Mixed Martial Arts - Myter, Fakta, Möten" och den gavs ut av Sportförlaget. Boken är den första heltäckande boken om MMA. Boken släpptes 2013 i samband med "Kampsportsgalan" som är Svenska Budo och Kampsportsförbundets årliga prisgala.

Alla medarbetare

Inlägg av Simon Kölle

KrönikaNyhet

Sveriges störste kampsportare: En krönika om Alexander Gustafsson

Simon Kölle återvänder med en krönika om Alexander Gustafsson och hans karriär.

Krönika

Kärlek och Respekt: En krönika om Reza Madadi

Simon Kölle gör comeback med en krönika om Reza Madadi som lagt handskarna på hyllan i dagarna.

Nyhet

Filmrecension: Den Blomstertid Nu Kommer

Simon Kölle har sett Den Blomstertid Nu Kommer en vecka innan premiären och recenserar filmen.

ArtikelNyhet

Intresset för kampsport i Sverige + Lista över de största kampsporterna i Sverige

Kampsport får allt mer utrymme i Sverige, både när det gäller utövare och personer som vill titta och följa de olika idrotterna. Antalet tjejer och kvinnor som utövar kampsporter fortsätter att öka år för år. Intresset har heller inte enbart kommit av att fler vill lära sig självförsvar, utan också för att man vill testa något nytt. Över hela Sverige har det startats upp nya kampsportsklubbar och utövarnas åldrar varierar från högt till lågt.

ArtikelNyhet

Comeback igen: Mayweather byter boxning mot MMA?

Floyd ”Money” Mayweather Jr. kommer förmodligen aldrig att pensionera sig. 41-åringen lämnade ringen redan 2007, men har sedan dess nästan varje år dykt upp i en ”comeback”-match mot otaliga motståndare, och för enorma summor pengar. Den senaste matchen han ställde upp i ansågs, då, vara en av de mest inkomstbringande i historien. Då mötte han MMA-utövaren Conor ”The Notorious” McGregor, och vann efter 10:e ronden. Nu har den flerfaldige mästaren gått ut med att han, återigen, kan komma att avbryta pensionen. Men den här gången är det inte för att boxas, utan för att börja med MMA och kliva upp i UFC-oktogonen.