Khamzat Chimaev klar för UFC – Hoppar in på kort varsel

Det sägs att man ska ta chansen när den kommer och kom gjorde den nu för Allstars-produkten Khamzat ”Borz” Chimaev som på kort varsel hoppar in i UFC.

Khamzat Chimaev har sannerligen gått från klarhet till klarhet och var tilltänkt att gå titelmatch i Brave, men fick nu alltså chansen att på bara 15 dagars varsel hoppa in i UFC.

Khamzat har gått 6-0 i karriären och han berättade i Fighterpodden om hur han kom till Sverige som en brottare, men blev en MMA-fighter på Allstars. Khamzat lever för sporten och att han är en supertalang såg vi redan i hans första amatörmatch och sen i alla proffsfighter. Nu går Khamzat upp till mellanvikt för den här matchen vilket blir intressant bara det.

Anledningen till att han kan komma in i UFC på kort varsel är att Dusko Todorovic fått hoppa av. Motståndaren heter John Phillips (22-9 MMA, 1-3 UFC). Phillips kom in i UFC och förlorade tre fighter i rad, men i september vände lyckan och han vann på bara 14 sekunder.

Matchen går av stapeln på ESPN 13 den 15onde juli på ”Fight Island”, dvs. Yas Island i Abu Dhabi.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer