Nyhet

Malin Hermansson: ”Jag är redo för match”

Vi stiftade en kortare bekantskap med Malin Hermansson från Akademi Nord i vår Instagramserie Fighterkollen – Virustider för ett tag sedan. Där fick vi en inblick i hur träningen fortlöpte i början av pandemin och Malin passade på att avslöja att det var eventuella matcher på g.

MMA-scenen i hela världen tog en paus under våren men nu börjar showerna dugga tätt och Malin är bokad för match i Rumänien den 20:e juli.

Vi pratade om hur träningen inför har flutit på, känslan att inte riktigt veta när det blir match igen och hur en typisk dag ser ut.

” Det som skiljer sig är att vi tränat i väldigt liten grupp och vi har haft vissa restriktioner som vi följt. Jag har absolut kunnat köra ett regelrätt camp. Vågar nog påstå att jag är i min bästa form någonsin. Känner mig otroligt stark och det känns som om mycket hänt med min fighting. Ovetskapen har hanterats med att fokusera mycket på utveckling och tekniker. Vi har lagt tid på sådant som behövts utvecklats. Så på det sättet har vi hanterat det genom att fokusera på att utvecklas. Dessutom har jag sparrats och tränat en hel del med Pannie Kianzad (som den 25:e juli går UFC-match på Fight Island), vilket är ett grymt utbyte och vi har lyckats få till riktigt bra sparringar.

En vanlig träningsdag, vi kan ta en tisdag, går jag upp och går ut med hunden och kollar i trädgården. Dricker kaffe, pyser iväg till Athletic City i stan för ett pass med fystränaren Johan Ståhl alternativt kör hans program. Kör sen yoga/flow därefter. Hemåt igen (20 min bilresa ut på landet), slänger i mig lunch, pluggar lite och läser några sidor. Sover middag en sväng, käkar igen, åker in och instruerar utestriking och sen in på träning. Efter träningen åker jag hem och kollar plantorna, kollar efter sniglar och kålmal (det här är inget skämt, jag gör detta). Fixar käk, snackar MMA med Putte och kollar troligtvis serier på Netflix eller något avsnitt av Seinfeld för 20:e gången. Sen godnatt!”

Brave i Bukarest är en samproduktion tillsammans med rumänska RXF, liknande upplägg som Brave kommer ha tillsammans med Bulldog Fight Night i Sverige. Malin tar sig an Ana Maria Pal som har ett record på 2 vinster och 3 förluster och som kommer från en submissionvinst via Rear Naked Choke på enbart 19 sekunder in i första ronden. Låter som en farlig grappler på pappret men Malin med coacher verkar ha koll på motståndet.

” Hon är ganska fladdrig. Det finns saker jag kommer utnyttja och saker jag kommer göra, jag är bättre på allt. Jag kommer vinna på avslut”

Vi har haft en del svenskar som gått på tidigare Bravegalor, men då främst på Braves hemmaplan i Bahrain eller närliggande länder i Mellanöstern. Nu gör de en Europasatsning och anordnar galor i bland annat Rumänien, Sverige och Polen. Förmodligen anpassar de sig utifrån hur restriktionerna ser ut i respektive land. De verkar dock behöva Coronatesta och eventuellt isolera sina fighters inför stundande Rumäniengala.

” Vi kommer att bli Coronatestade. Jag är osäker på karantän, men gissar på det. Jag vill oftast vara ifred innan match. Brukar sällan fara runt på grejer, utan är gärna på rummet och tar det lugnt. Så det rör mig inte jättemycket.”

Som många av er läsare säkert sett har det cirkulerat rykten om att Malin har ytterligare en match klar på en av de svenska Bravegalorna. Då mot Elin Öberg, ytterligare en svenska med bra händer och den matchen är en batalj många vill se. Men är det bara ett rykte eller nåt som kan bekräftas? Och hur skulle en sådan matchning sluta? Malin håller oss på halster och svarar en aning kryptiskt…

” Riktigt coolt att Brave ska ha tre galor i Sverige och självklart är jag sugen på att fightas i Stockholm!!! Just nu har jag inte så mycket info att ge om den. Nu är Rumänien i mitt fokus. Jag har ett signerat kontrakt där. Den matchen mellan mig och Elin väcker nog intresse just för att det är en striker vs striker match, med stort underhållningsvärde. Vill man se hur den slutar, får man se till att köpa PPV”

Malin har i skrivande stund ett singelmatchskontrakt med Brave och framtiden är svår att sia om under rådande pandemi. Men marknaden har börjat öppnas upp och visioner för framtiden saknas inte.

” Mina två kommande år kommer vara en jäkla massa träning och utveckling. År 2022…förhoppningsvis är jag som mest aktiv med matchandet och är på topp 10, kanske till och med topp 5. Privat har jag ett nytt växthus och har kanske unnat mig själv ett par nya skor. (Skosponsorer se hit!)”

MMA Telegrafen tackar Malin Hermansson för pratstunden och önskar stort lycka till i kommande match på Brave/RXF i Rumänien. Och hade vi ägt ett skoföretag hade vi bläckat på ett kontrakt direkt!

Skribent: Anders Ohlsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer