Artikel

Bildreportage från Trophy MMA VII 

Träffade Ali Taleb för första gången ute på Kirseberg när han var fjorton år, vi pratade MMA. När han var femton gjorde jag ett reportage om honom, han hade precis tagit SM-brons i submission wrestling och drömde om UFC. Ali är nu arton år och nykrönt svensk mästare i shootfighting. På Trophy MMA tog Ali klivet vidare till amatör-MMA och avslutade 2015 med att vinna sin debut på poäng mot Hoger Salih efter tre tuffa ronder.
Ett steg närmare drömmen.
Nyhet

Mohamad Habal: ”Nu känns det 1000% mer säkert än innan”

21-årige Mohamad Habal äntrar konferenslokalen på Comfort Hotel. Med sig har han sina vänner. Själv ska han inte väga in, men är där för att se på när Mattias Rosenlind ser sin motståndare i ögonen. En stund senare sitter vi och pratar om dagens match på Trophy MMA 7, som också är hans andra Amatör-MMA match.

Nyhet

Mattias Rosenlind – ”Dit matchen kommer – Där är jag redo”

Det är maj. Vi sitter på mattan i en av Malmö:s kampsportslokaler och pratar grappling. Det är jag, han och många andra. Vi känner inte varandra, men jag lyssnar med skarpa öron. Senare ser jag honom grapplas med Larry Lindwall, med skarpa ögon. Det är vackert, tycker jag. Sedan reser jag motvilligt på mig och skyndar till mitt tåg.

Idag ses vi igen. Denna gången sitter vi också, men vid ett bord för att genomföra en intervju.