Nyhet

Ali Taleb: ”Jag har många planer”

Han var en grundskolepojke när ögonen öppnades för MMA. På lunchrasten satt satt han med sina vänner och lyssnade på Miro Svikovic, som pratade om hur han tränade och hur man gör för att lyckas. Sedan tog Miro initiativet att lära ut lite.

 

När han satte sina fötter  första dagen på mattan då visste jag redan att han var en talang

Ali Taleb var en av de som begav sig Swedish Athletics där han fastnade direkt. Sedan tränade han hela tiden i två år. Till en början var det inga slag, bara grepp och lås. Efter ett tag började han tävla i SGL (Svenska Grapplingligan) där han kom 2:a som 14-åring. När han var 15 år tog han även brons i SW (Submission Wrestling).

Det var skitkul och jag ville bara fortsätta. Jag har tränat hårt o lyssnat på mina coacher hela tiden, och det har funkat.

Nu är Ali Taleb nybliven SM-mästaren i shootfighting (-61,2 kg), och har totalt gått 8 matcher (7-1). Han och hans coacher som varit med sedan dag ett har byggt upp en stabil grund, och inte förhastat sig i beslut.

Jag har alltid sagt till honom att det handlar om hur långt du vill gå, målsättningen är där du sätter den, och där du sätter den där kommer du nå.  – Miro Svikovic

Ali Taleb har utvecklats något kopiöst hela tiden, och framtiden ser ljus ut. Idag står 18-åringen inför sin Amatör-MMA debut under Trophy MMA 7.

Det är alltid bra att tävla här i Malmö. Många från klubben kommer komma, och även familjen.

Kommer övergången till amatör innebära att du måste träna mer? Vad blir skillnaden matchmässigt?

Jag tränar hårdare och hårdare hela tiden. Varje match jag går jag tränar hårdare.

Skillnaden mellan shootfighting och amatör är att jag får slå på marken. Jag har många planer.

 

Tränaren Miro tycker till om Ali Talebs övergång till amatör:

Nu är det amatör och nu har vi ändrat hela spelsystemet. Jag är helt säker på att detta passar Ali mycket bättre. Nu är han inte lika begränsad på marken där han är dominant.

 

 

 

Ali Talebs andra tränare Joaquin Molina Rivera kunde tyvärr inte närvara vid intervjun. 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer