Nyhet

Chávez Jr vill möta Jack: ”Det kan bli av i mars eller april”

Julio César Chávez Jr tar sikte på supermellanviktens bälten, och mexikanen ser gärna att ett möte mot Badou Jack blir av redan i vår.

Sedan Badou Jack gjort förvandlingen från utmanare till titelfösvarare står utmanarna på kö för att möta svensken. Två av de mest troliga (och lukrativa) alternativen är är IBF:s titelhållare James DeGale, samt Julio Cesar Chávez Jr. Den senare har nyligen uttryckt ett intresse i att utmana ”The Ripper” redan i vår, i ett möte där Jack (20-1-1, 12KO) förmodligen skulle vara förhandsfavorit.

Foto : Chris Farina – Top Rank

”Jag har mognat, och kommer att vara en bättre version av mig själv.” – Julio César Chávez Jr

– ”Förhoppnings får jag möjlighet att slåss med Badou Jack om titeln i super mellanvikt.” sade den 28-årige mexikanen, vars 2015 innehållit karriärens första knockout-förlust (mot Andrezj Fonfara i våras) samt en rehabiliteringsperiod efter handskadan han ådrog under mötet med landsmannen Marco Reyes i juli.

– ”Det skulle kunna arrangeras i mars eller april. Jag har mognat, och kommer att vara en bättre version av mig själv. Jag vet vad jag vill och vad jag behöver, och på det lägger jag allt fokus. Under de år jag har kvar i boxningen, så ska jag ge allt.”

Chávez Jr (49-2-1, 32KO) är en före detta världsmästare i mellanvikt, men har under de senaste åren t.o.m haft svårt att klara gränsen för super mellan, en viktklass där ingen mexikan tidigare erhållit en titel.

”Junior” själv tror dock att dagarna med viktproblemen är över, men vi som står vid sidlinjen vet att Julios träningsmotivation varit ett återkommande problem under karriären. Och den som vill sno titlar av Jack, kan inte gå in halvhjärtat.

 

Foto: Chris Farina – Top Rank

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer