Nyhet

Mohamad Habal: ”Nu känns det 1000% mer säkert än innan”

21-årige Mohamad Habal äntrar konferenslokalen på Comfort Hotel. Med sig har han sina vänner. Själv ska han inte väga in, men är där för att se på när Mattias Rosenlind ser sin motståndare i ögonen. En stund senare sitter vi och pratar om dagens match på Trophy MMA 7, som också är hans andra Amatör-MMA match.

Habal har bakgrund inom boxningen som han tränade i fyra år. Han tränade även lite kickboxning innan han övergick till MMA. Efter tre matcher i shootfighting (2-1) senare beslutade han sig att gå över till amatör. Den stående bakgrund som Habal har var det avgörande i amatör-MMA debuten då han blev kontrollerad på marken. Ändå gick matchen tiden ut.

Han var en bättre grappler, bättre än vad jag var iallafall

Det var faktiskt tufft om jag ska vara ärlig, men det är så. Det är sporten.

Så, vad har varit annorlunda nu, hur har du laddat upp?

Jag faktiskt laddat upp med att träna mycket mer brottning och grappling. Jag har tränat tillsammans med Mohammed Abdallah, Mattias Rosenlind, men också med några från Malmö Tigers brottning.

Nu har jag kört mycket på backen så jag känner mig tusen procent mer säker än vad jag var innan.

Känner du att ditt game är allround, eller är boxningen fortfarande ditt starka vapen?

Jag jobbar självklart på att bli mer allround hela tiden genom att träna mycket på backen, men det bästa hos mig är fortfarande boxningen.

Hur kommer det att kännas att gå match på hemmaplan?

Jag har nästan alltid gått match i Danmark och varit bortafighter. Det har varit jättejobbigt. Detta kommer att kännas bra. Vänner och familj kommer vara på plats. Det tillför också att man får mer peppning och att man blir mer på hugget.

Man hör publiken innan man går in i buren, sedan när man är därinne så hör man inte mer än sin egen corner. Efter matchen så skriker alla efter vinsten.

Habal visar med sina armar hur det skulle kunna se ut, och skrattar. Det gör jag också. Jag tackar för intervjun, sedan reser han på sig och traskar tillbaka till sina väntande vänner.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer