Nyhet

Fabian Wardley och Allen Babic imponerade på Eddie Hearns Fightcamp, vecka 2

Ännu en gång bjöd så Eddie Hearns Matchroom Boxing in oss fans till  ett nytt ”Fight Camp” (vecka 2 i ordningen) i Brentwood, Essex, i England denna gångna lördag(7/8) och vid detta tillfälle var det en VM-fight (IBF) i fjädervikt som var huvudnumret. James ”Jazza” Dickens (30) från Liverpool och Kid Galahad (31) från Sheffield som möttes om brittiska titeln i superbantamvikt när de var betydligt yngre ”way back in” 2013, (då segrade Galahad) fick här chansen att mötas på nytt fast denna gången, som sagt, om en VM-titel.

Huvudmatchen var bra men inte bäst

Det blev en tuff match som i stort gick Galahads väg fighten igenom. Denne hade de tydligare träffarna. En olycksalig ”clash of heads” under matchens gång skar upp ett kraftigt ”cut” ovanför Dickens ena öga vilket gjorde det till en blodig tillställning i de senare ronderna. Liverpool-fightern hade sina stunder i matchen men det var framförallt Kid Galahad från Sheffield som styrde och ställde och var på god väg mot en poängseger när domaren i elfte ronden synade ”Jazzas” illa tilltygade ögonskada och gjorde det enda rätta och stoppade matchen. Därmed vann Kid Galahad ännu en gång över Dickens och utropades välförtjänt till ny världsmästare (IBF). Det var i mitt tycke inte den mest underhållande matchen på programmet, även om mycket var på spel. Jag var nyfiken på australiensiske bantamviktaren, Ebanie ”Blonde Bomber” Bridges återkomst på de brittiska öarna (hon hade ju en vansinnigt spännande match mot Shannon Courtenay i april, där hon noterade en omsusad förlust mot brittiskan). Denna gång var motståndet dock beskedligare i  relativt otestade, Bec Connolly (aningen för svag för Bridges) och den färgstarke australiensiskan kunde enkelt avgå med segern efter en resolut insats som slutade på KO i rond tre.

Fabian Wardley, ett namn att hålla ögonen på 

Den matchen engagerade liksom ”The Chief support” tungviktsmatchen om engelska titeln mellan Nick Webb och Fabian Wardley. Wardley, en obesegrad supertalang, 26 år gammal, som kan gå hur långt som helst, tog initiativet direkt i första ronden, överöste Webb med välplacerad serier och stoppade honom något överraskande innan ronden var till ända. Inte illa, och det hastiga slutet kom lite som en chock.  Kanske den mest imponerade insatsen under kvällen om ni frågar mig. Honom bör vi hålla ett öga på 12 raka segrar, varav 11 på KO. Jag gillade även obesegrade kroaten Allen ”The Savage” Babic som riktigt misshandlade (ingen överdrift) sin motståndare, Mark Bennet innan domaren förbarmade sig över honom och gick emellan och bröt i femte ronden, vilket var helt korrekt och det enda rätta. Bennet var helt enkelt för tuff för sitt eget bästa och fick kopiöst med stryk. Allen som därmed avancerade till 8-0, 8 KO:s passade även på att fria till sin flickvän i direktsändning på DAZN efter uträttat värv, ett charmigt inslag som tjusade publiken, Babic går för övrigt från klarhet till klarhet och bör vara redo för större uppgifter inom en inte alltför avlägsen framtid. Nybörjaren i tungvikt, Johnny Fisher tog planenligt en seger över rätt så skraltige, det får man säga, Danny Whitaker  – tredje raka för honom (3-0), vilket var enkelt. En hyggligt spännande gala var det ändå, Matchroom levererar, missnöjd är jag inte  men jag tycker nog ändå den föregående veckan höll något bättre klass. Vi får se vad vecka tre bringar till oss.

Läs Teddys senaste krönika ”HÄNT I BUR & RING (7)” här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer